Kaynarca’nın Turnalı Mahallesi’nde bir grup mahalleli kadın, asfalt çalışmalarının yarıda bırakılması sebebiyle eylem yaptı. Kadınlar, çalışmaların yarım bırakıldığı yolun ortasına tahtalar, taşlar, sıra ve sandalyeler çekerek yolu kapattı ve araçların geçişine izin vermedi. Bazı vatandaşların, toz kalkmasın diye yolu sürekli suladığı ve bu sebeple yüklü miktarlarda su borcu biriktiği iddia edildi.

BU KADAR MI ZOR?

Yol yapımının sürekli ‘seneye yapılacak’ diye ertelendiğini ancak iki senedir çalışma olmadığını belirten vatandaşların, “Turnalı köyüne asfalt geldi diyorlar. Yarıya kadar geldiler, ötesinde bir şey yok. Bir yolu yapmak bu kadar mı zor?” diye durumdan şikayet etti.

BİN LİRA SU BORCU

Bir kadının, “Durmadan arabalar geçiyor. Biz sabah akşam toz yutuyoruz burada. İki senedir yolları sulamaktan faturalarımız dünya kadar kabardı. Sırf bu yüzden bin lira su borcum oldu. Biz adalet istiyoruz, hakkımızı istiyoruz” diye isyan ettiği görüldü. Mahalleliler, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’ndan bu konuda yardım beklediklerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim