Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşarayarak Öğrenme Macera Parkı Yaz Kursları’nın kapanış programı gerçekleştirildi. Yaz Kursu öğrencileri ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşen program eğlenceli dakikalara sahne oldu. Macera Park öğrencilerinin Türk Hava Kurumu’nun desteği ile hazırladığı model uçak, tasarım, maket, resim ve fotoğraf sergilerinin açılışı yapıldı. Türk Hava Kurumu yetkilileri tarafından öğrencilere sertifika verildi. Benim Bahçem programı kapsamında yetiştirilen ürünler hasat edildi. İlerleyen dakikalarda okçu sınıfı öğrencilerinin yapmış olduğu atışlarla eğlence devam etti. Spor tırmanışı öğrencileri 15 metre yüksekliğe tırmanarak Türk Bayrağı dalgalandırdı. Program öğrencilerin ve velilerin halat çekme yarışı ile son buldu.

Hayata hazırlanan çocuk

Yaz Kursu kapanış programında konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Çocuğun en temel haklarından birisi gelişme hakkıdır. Çocukların zihin dünyası sosyal dünyalarına göre şekillenir. Düşünce dünyası gelişen çocuk, kendisinin ve dünyanın farkına varır. Günümüz dünyasında çocuklarımız, eskiye oranla sosyal gelişime daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Bizler mutlu ve kendine güvenen bireyler yetiştirmek istiyoruz. Çocukları sadece temel derslere değil, hayata hazırlamak gerektiğine inanıyoruz. Hayata iyi hazırlanan ve mutlu olan çocuk, öğrenmesi gereken şeyleri en iyi şekilde öğrenir” diye konuştu.

9 farklı branş

Yüce, “Çocuklarımıza, öncelikle temel bir vizyon kazandırmaya çalışıyoruz. Amaçları ve idealleri olmalı. Her şeyi yaparak, yaşayarak, deneyimleyerek öğrenmeliler. Bu yönüyle Yaşayarak Öğrenme Macera Park’ı çocuklarımızın sosyal gelişimine katkı sağlayarak, kendini gerçekleştirme sürecinde önemli rol üstlenmektedir. Tüm fiziksel şartları kullanım amacına uygun olarak tasarlanan Yaşayarak Öğrenme Macera Park’ında mevsimsel şartlara uygun olarak güz, bahar ve yaz dönemlerinde öğrencilerin motivasyonlarını arttırıcı 9 farklı branşta eğitimler sunmaktayız. 3. yılına girmekte olan parkımızda her yıl bin 300 öğrencimiz kurslarımıza katılırken, 20 bin kişi de macera parkurlarımızdan yararlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

.

Editör: TE Bilişim