Akyazı Çarşı merkezinde geçtiğimiz Pazar günü saat 15.00 sıralarında Ümit Özlü isimli genç yaklaşık 30 kişi tarafından linç edilmek istenmişti. Bir pasaja sığınan ve duyarlı vatandaşlar tarafından Polis ekiplerine teslim edilen Ümit Özlü aldığı darbeler sonrası yürümekte güçlük çektiği görülmüştü.

Polis merkezindeki ifadesinin ardından serbest bırakılan Ümit Özlü Akyazı Devlet hastanesine giderek darp raporu aldı.

Linç edilmek istenen ve vücudunun birçok yerinden darbeler alan Ümit Özlü aldığı darp raporuyla birlikte Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığına giderek bu olayı başlatanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Linç girişimine uğrayan Ümit Özlü Akyazı Cumhuriyet Savcılığına yaptığı suç duyurusunun ardından bir açıklama yaparak olayı anlattı.

Ümit Özlü “ Yolcu Minibüsünden indim ve çarşı merkezinde yürümeye başladım. Bir anda yaklaşık 30 kişilik bir grup üzerime gelmeye başladı. Bu tecavüzcü diyerek bana saldırmaya başladılar. Bunu duyan esnaf ve vatandaşların bir kısmıda onlara inanarak bana saldırdılar. Ben yapmadım dedim ama inandıramadım. Bir pasaja sığındım burada beni duyarlı vatandaşlar kurtardı ve Polise teslim ettiler. Duyarlı vatandaşlardan Allah razı olsun, onlar sayesinde ölümden kurtuldum. Beni Linç etmek isteyenlerle yargı önünde hesaplaşacağım. Ben söylendiği gibi biri değilim, dedi.

Editör: TE Bilişim