Sarı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bilindiği gibi Genel Başkanımız Abdullah Karacan 13 Kasım 2018 tarihinde Adapazarı'nda menfur bir saldın sonucu hayatını kaybetmişti. Genel Başkanımızın katledilmesine ilişkin dava işlemleri tamamlanarak iddianame hazırlanmıştı. İddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi sonucunda davanın ilk duruşması 24 Nisan 2019 tarihinde Adapazarı 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.

Mahkemede yaşananlar olayın gerçekleşmesine ilişkin olarak daha önce belirttiğimiz noktaları doğrulayan bir nitelik taşımaktadır. Ne kadar saklanmaya çalışılırsa çalışılsın Genel Başkan'ımızın profesyonel bir katil tarafından organize bir şekilde öldürüldüğü açıkça görülmektedir. Yargılama sonucunda olayın arkasındaki karanlık güçler dahil bütün boyutlarıyla ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. Gerek Genel başkanımızın ailesi olarak gerekse sendikamız olarak acımızı biraz olsun hafifletecek gelişme sadece bu olacaktır.

Yargılamanın adil bir şekilde yapılmasını ve mahkemenin vicdanları yaralamayacak bir çerçevede sonuçlanmasını bekliyoruz. Ancak bu umudumuzu azaltan bir gelişme, duruşmada, mahkeme heyetinin sendikamızın müdahil olma talebini reddetmesidir. Mahkeme heyetinin bu kararının hiçbir şekilde kabul edilmesi ve akla ve vicdana uygun bulunması mümkün değildir. Çünkü Genel Başkanımızın öldürülmesiyle sendikamızın tüzel kişiliği kuşkulu olayların ve çeşitli karalamaların konusu yapılmaya çalışılmıştır. Öte yandan Genel Başkanımızın öldürülmesine yol açan gelişmelerin Genel Başkanlık görevi ile doğrudan bağlantılı olduğu da hiçbir açıklama gerektirmeyecek şekilde ortadadır. Sendikamızın katılım talebinin reddi, Genel Başkanımız Abdullah Karacan'ın ve sendikamızın hak ve hukukunu gerektiği gibi savunmaya engel oluşturmuştur.

Her şeye rağmen davanın gerektiği gibi yürütüleceği ve Genel Başkanımıza ve sendikamıza yönelik saldırganlığın gereken cezaya çarptırılarak sonuçlandırılacağı konusundaki inancımızı koruyoruz.

Lastik-İş sendikası olarak gelişmeleri kamuoyuna saygıyla duyururken Genel Başkanımız Abdullah Karacan'a ve onun ölümsüz anısına sonuna kadar sahip çıkacağımızı bir kez daha vurguluyoruz.”

Editör: TE Bilişim