Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Filistinli Öğrenci Topluluğu’nun Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlediği ‘Filistin Bambaşkadır’ isimli programa katıldı. Kur-an’ı Kerim tilavetinin ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Filistin öğrencilerin hazırladıkları tiyatro ve sinevizyon gösterileri ile devam etti.

Kudüs’ün yanındayız

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, “Her zaman haklı Kudüs davasında Kudüs’ün yanında yer aldık ve yer almaya devam edeceğiz. Tarihte her zaman Müslümanlar tarafından ayrı bir yeri olan Kudüs ve Filistin Müslümanların gönlünde hep en önde olacaktır. Sakarya Üniversitemiz her zaman haklı Filistin davasında Filistin’in yanında yer almış ve yayınladıkları bildiri ile Kudüs’ü bağımsız Filistin Devleti’nin başkenti olarak tanımıştır. Böyle anlamlı bir etkinlikte bizleri yalnız bırakmadığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Nesilden nesile süren dava

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan “Filistin bizim için en diri kalan ve diri kalması gereken davadır. Bizim ümidimiz var ve biz ümidimizi hiçbir zaman kaybetmedik. Her gelen yeni nesil bu davayı sürdürecektir. Dünyanın neresine giderseniz gidin Filistin davasına sahip çıkan insan görüyoruz. Bu bizim çok hoşumuza gidiyor ve davaya olan inancımızı güçlendiriyor. Allah’ın izni ile bu gençler olduğu sürece Filistin inşallah güçlü bir devlet olarak var olacaktır. Başkanımıza bu yoğun temposunda bizi yalnız bırakmadığı ve teşrif ettiği için teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Ortak davamız Filistin

Sakarya’nın Sakarya’da yaşayan herkesin şehri olduğunu ifade eden Başkan Yüce“ Filistin direniştir, Filistin yiğitliktir, Filistin Müslümanların gönlüne taht kurmuş şehirdir. Huzurun ve kardeşliğin şehri Sakarya’da böylesine anlamlı bir programda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Sakarya hepimizin şehri, bir kültür mozaiğidir. Bugün bu mozaiğin bir parçası olan Filistinli kardeşlerimizin programındayız ve bu programda emeği geçen bütün kardeşlerimi kutluyorum. Filistin davası, Kudüs davası sadece Filistin’in değil hepimizin ortak davası, ortak bir sorumluluğudur. İnşallah Filistin’in ve Kudüs’ün özgürlüğü için yüreklerimiz bir gönlümüz bir olacaktır. Kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız. Böyle güzel bir etkinlikte bizi Kudüs’e, Filistin’e yolculuğa çıkaran öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim