Kırkpınarlılar saban 06.00 sıralarında polis ve zabıtanın direniş çadırı çevresinde kordon oluşturduğunu görünce şok oldu.
Üstlerini bile doğru düzgün giyinmeden sokağa fırlayan ve çadırın kaldırılmasına engel olmak isteyen mahalle halkı ile görevliler arasında sert tartışmalar yaşandı.
Teleferik şantiyesinde iş makineleri kazı kazı çalışmalarını sürdürürken çadırın kaldırıldığı alanda ağaçlara asılı bayrağı indirmeye çalışınca tansiyon yükseldi. Kalabalık, saç perdelere elleriyle vurarak ‘Bayrağı indiremezsiniz’ diye bağırdı ve bu arada kargaşa yaşandı. Araya polis girdi. İnşaat alanındaki iplere bağlı bayrakları polis içerden alıp vatandaşlar verdirmesiyle tansiyon düştü.

Polis şantiye etrafında nöbet utarken şantiye çevresi saç paravanla kapatılan yerleri demirleri kaynak yapılarak paravan güçlendirildi.

DARP İDDİASI
Şantiye görevlisi tarafından kafa atılarak darp edilen Hakan Tanta, bir şantiye görevlisinden şikayetçi oldu. Tanta, “Sabah işe gideceğim sırada çadırı boşaltıyorlardı. Dışarı çıktık, teleferikte çalışan Erşat denen bir kişi, bir annenin kollarını tutmuştu. Yaklaşarak, ‘sen kimsin’ diye sordum, çeneme kafa attı. Polise şikayette bulundum, darp raporu aldım. Şantiye çalışanı beni darp etti” dedi

KANDİL SABAHI ZULÜM…

Kırkpınar Çevre ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hüsamettin Koçlu ise şunları söyledi:
“Mübarek kandil sabahı halka zulüm yapıldı. Bunu tüm basın gözler önüne sersin. Daha önce polis zoruyla çıkardıkları bu alandan, bu sabah saat 06.00’da vatandaş uykuda iken, bu alan kıyısında bulunan çadırımızı çevik kuvvet polisi eşliğinde yola atılar, saç perdeleri ta yolun kıyısına kadar çektiler. Birkaç gün önce belediye yetkileri, “15 gün içinde çadırı birkaç metre geriye çekin” dediler, Bu sabaha karşı da bunu yaptılar. Sanki biz baskın yapmışız gibi de teleferik firmasına yardım ediyorlar emniyet valilik, kaymakamlık, belediye bütün birimler teleferik firmasıyla beraber yardım ediyorlar.

Biz ruhsat istiyoruz, zemin etüdü istiyoruz ÇET raporu istiyoruz, bize kimse bir şey vermiyor, firma polis istiyor polis geliyor, ne istiyorlarsa yapıyorlar. Biz bunu anlayamıyoruz, burada halk şaşkın Bir vaziyete burada bekliyor.

Biz avukatlarımız aracılığı ile belgeleri istedik halen bir cevap gelmedi. Sürenin dolmasını bekliyoruz ama büyük bir ihtimale verilmeyecek. Dört gün önce buraya İmar müdürü İbrahim Bey geldiğinde her gün aynı şeyleri yaşamayalım, dosya halinde bize getirinde ruhsatlarınız çet raporlarınız zemin etütleriniz ne varsa yeraltı oto parkını projesini ruhsatını getirin, burada açalım halk görsün. Burada beklemeye devam edeceğiz burada sıkıntı büyük” diye konuştu

Yeşili kesen katildir
Yüzünün görünmesinden çekinen A.A adlı kadın, “Teleferik çıkacağı dağlık alanda benim yerim var, bana pafta parsel numarasını verin diyorum söylemiyorlar, bende burada bu kalabalığın içeresinde mücadele veriyorum. Teleferik benim yerime vurdu mu, vurmadı mı öğrenmiyorum. Burada kazanılacak para devlete gitmeyecek, Ben de hakkımı müdafaa etmek için burada eylemdeyim yeşilliği kesen katildir buradaki emirde kim verdiyse ” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim