Kadınlar, Belediye Başkanı Özcan Özen’e “Gençlerimizi erkeklerimizi daha ne kadar tutabiliriz bilemiyoruz” diye seslendi

Binlerce ağacın kesilmesine neden olacak Teleferik Projesi n edeniyle uzun süredir ayakta ola Sapanca Kırkpınar, dün sabah yine gergin bir güne uyandı.

Kırkpınar halkının şartlı olarak bağışladığı yaklaşık 10 dönümlük araziye kurulmak istenilen İstasyon inşaatına itiraz eden Kırkpınarlılar, bu sabah şantiye alanındaki ağaçların sökümüne başlanmasına tepki gösterdiler. Ağaç sökümünün durdurulmasını isteyen mahalleliler ile şantiye görevlileri arasında yaşanan tartışma sırasında, firmada görevli bir güvenlik görevlisinin ‘kafanıza sıkarım’ diye tehditte bulunduğu öne sürüldü ve ortalık karıştı.

Polisin araya girdiği olayda, mahalle sakinlerinin şikayet ettiği görevli hakkında hiçbir işlem yapılmaması gerginliği daha da artırdı ve Kırkpınarlılar Sapanca Belediyesi’ne gitme kararı aldı.

PARA GEREKİYORSA ONU DA TOPLARIZ

Toplu olarak gittikleri Sapanca Belediyesi’nde Başkan Özcan Özen’in makamına giren Kırkpınarlılar, şantiyede çalışmalar başlamadan önce yaptıkları kahvaltı davetine katılmadığı için kırgınlıklarını belirttiler ve kendileriyle değil de teleferik projesini yapan şirketle hareket ettiği için sitem ettiler.

Projenin kendisinden önceki dönemde hazırlandığını ve herhangi bir değişiklik yapamayacağını söyleyen Özen'e, "Siz ihale komisyonu başkanıydınız" diye itiraz eden Hasanpaşalılar, telefon ederek çalışmaların durdurulması talimatı vermesini istediler. Hasanpaşalılar, bunu yapamayacağını söyleyen Özen'e "Projenin iptali için para gerekiyorsa onu da toplarız" teklifinde bulundular.

ÖZEN İLK KEZ ZİYARET ETTİ

Belediye Başkanı Özcan Özen, makamındaki görüşme sonrasında şantiye yanında bekleyişini sürdüren Kırkpınarlıları ziyaret etti.

Şantiye alanındaki firmanın güvenlik görevlisinin 'Kafanıza Sıkarım' şeklindeki tehdidine büyük tepki gösteren ve belediye binasını giderek Başkan Özcan Özen ile görüşen Kırkpınarlılar, bu görüşme sonrasında beldeye gelmek durumunda kalan Özen'e tepkilerini iletip, taleplerini dile getirdiler. Direniş alanında halk ile çay içen Özcan Özen'e süreçte yaşanan olumsuzlukları anlatan bir kadın yurttaş, şunları kaydetti: "Buranın eski haline gelmesini istiyoruz. Burası sessiz sakin bir yerdi. üç ay öncesine kadar çocuklarımız burada basketbol oynuyordu, İstanbul'dan ve başka yerlerden gelen insanlar piknik yapıyordu. Buraya gelenler, "Çok güzel yerde oturuyorsunuz" diyerek hayranlıklarını söylüyordu. Bunu nasıl bozdunuz, bize nasıl kıyıyorsunuz, kıymasaydınız ne olurdu?. Çok canımız acıyor, çok kırıyorsunuz. Eski huzurumuzu geri verin. Bizim can güvenliğimizi korumak, huzurumuzu sağlamak sizin göreviniz.

"SAPANCA'DA OLSAYDI"

Bize 'çok zor durumdayım' derseniz, ona da yardımcı oluruz. Canımız yanıyor, uykularımız kaçıyor. Gençlerimize, çocuklarımıza bir şey olacak diye korkuyoruz, Gençlerimizi, erkeklerimizi nereye kadar tutabileceğiz. Siz burada çok sakin insanlara rastladınız. Eğer Sapanca’da olsaydı üç - dört kişi ölürdü. Biz o duruma gelmeyelim. Yalvarıyorum, bu işi bırakın. Toprağımızı geri verin."
Konuşulanları dikkatle dinleyen Özcan Özen, Büyükşehir Belediyesi ile bir toplantı gerçekleştirip, değerlendirme yapacaklarını söyledi.

BÜSTÜNÜ DİKELİM

Aynı kadın, Özen'in bu sözlerine "Keşke baştan gelseydiniz de, bu olayları buraya taşımasaydınız" dedi. Bir başka yurttaş da, polis müdahalesinin olduğu gün yaşananları hatırlatarak, "Bu annelerinin, bacılarının ağlamasına kimse dayanamazdı, özellikle siz de dayanamazdınız" dedi ve ekledi: Bu proje için daha uygun yerler var. En uygun yere götürelim, senin büstünü dikelim."

Şantiye alnında sökülen çamlara tepki gösteren vatandaşlar şantiye alnına dikilen direklere bağlanan güvenlik kamerası ile çevreyi izlemeleri tepki göstererek kameraların sökülmesini Özcan Özen’den talep ettiler.

►Nurettin ERYILMAZ

Editör: TE Bilişim