KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Yavuz Köse, yaptığı açıklamada,  “Bizim ekmeğimiz her geçen gün küçülüp haklarımız, özgürlüklerimiz sınırlanırken bir avuç kapitalistin, rantiyeden, asalaktan oluşan mutlu azınlığın serveti büyüyor. Kayıt dışılığın, kuralsız, güvencesiz, çalışmanın, emekçiler, kadınlar gençler, tüm ezilenler olarak bu iki dünya arasındaki farkı her gün iliklerimize kadar yaşıyoruz’’ dedi.

AKP emek düşmanı

AKP’nin emek düşmanı olduğunu kaydeden Köse, siyaseti savaş politikasıyla hayata geçirdiğini fakat bu rejime teslim olmayacaklarını kaydetti. “AKP emek düşmanlığını yeni saldırı yasalarıyla baskı, sürgün, soruşturma ve cezalarla hayata geçirirken; dil, din, etnik kimlik, kültür gibi farklılıklarını kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı siyasetini içte ve dışta savaş politikasıyla hayata geçiriyor. Başta yaşam ve iş güvenliğimiz olmak üzere her alanda güvencesizliğe mahkum ederek korku siyaseti üzerinden inşa ettikleri rejime teslim olmamız, diz çökmemizi istiyorlar’’ diye konuştu.

Emeğin saflarında olacağız

Köse, artık tahammülün kalmadığını ve emekçi ve demokrasi mücadelesi veren herkesin tutuklanarak cezaevine gönderildiklerini de hatırlatarak, “Baskılara, soruşturmalara, toplu tutuklanmalara, göz altılara son verilmesini istiyoruz. Çünkü aralarında KESK’lilerin de bulunduğu, akademisyenlerin, basın emekçilerinin, hukukçuların, muhalif siyasetçilerin, emek ve demokrasi mücadelesi veren herkes hakkını savunduğu için cezaevindeler’’ dedi. Köse, “Sarayın ve AKP’nin zulmüne son vermenin, emekçilerin ve ezilen tüm kesimlerin barış ve demokrasi talebi ile birlikteliğe, sömürüye ve yoksulluğuna, faşizme dur demenin vakti geldiğini biliyoruz. Başka bir dünyayı kendi ellerimizle kurmaktan geçtiğini biliyoruz. Bu yüzden her zaman bizler demokrasi, eşitlik, adalet, barış ve kardeşlik için emeğin saflarında olacağız’’ ifadesini kullandı.

Bugünü unutturmayacağız

CHP İl Başkanı Erdoğan Isır ise sömürülmeye her zaman hayır dediklerini ve bu günü asla unutturmayacaklarını kaydetti. Isır, “Biz her zaman sömürülmeye hayır diyoruz. Emek ve emekçinin daima yanındayız. Yüz yılı aşan bir süredir evrensel bir bayram haline gelen fakat 77 yıl önce taksimde emeği savunan ve katledilen yurttaşlarımızı unutturmaya çalışanlara karşı her zaman hayır diyoruz, onları unutmayacağız ve asla da unutturmayacağız. 1 Mayıs emek ve dayanışma günü kutlu olsun’’ dedi.

Basın açıklamasına EMEP İl Başkan Hüseyin Atılgan da katıldı.

Editör: TE Bilişim