Keser, yaptığı çalışmalarla, bir dönem çeşmelerinden suların akmadığı, alt yapının olmadığı, çöplerin toplanmadığı bir ilçeden, modern ve çağdaş bir ilçe meydana getirdiklerini kaydetti. Sadece 20 yıllık belediyecilik hayatı ile değil son 5 yılda yaptıklarının dahi çoğu il belediyelerinin bile hayata geçiremediği işler olarak göze çarptığını ifade eden Keser, “Özellikle Büyükşehir kanunu ile köylerin mahalle olmasıyla birlikte ‘Sakarya’da köylere yatırım yapan tek ilçe belediye başkanı’ desek abartmış olmayız” diye konuştu. Keser, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

BELEDİYENİN İZLERİ VE EMEKLERİ

“Tarla yollarının tesviyesinden, sıcak asfalt çalışmalarına, köy konağı yapımından, köy kıraathanelerinin bakım onarım ve yenileme çalışmalarına, su ve zirai ilaç depolama yerlerinden, meyve sebze yükleme yerlerine, kilitli taş parke döşeme çalışmalarından okul ve camilerin bakım onarımına, park-bahçe oyun alanlarından, sportif mekânlara, amatör spor gruplarına yardım ve desteklerden, düğün salonu ve sosyal tesisler yapımına varana dek birçok alanda Pamukova Belediyesinin izlerini ve emeklerini görmeniz mümkün.”

YAPILAN SOSYAL TESİSLER

“İnsanlar oldukça memnun. Hemen hemen her sokakta, uygun olan bir yerde büyükler için dinlenme alanları, çocuklar için oyun parkı var desek yeridir. Pamukova’da aileler huzur içinde gidebilecekleri, çoluk çocuklarıyla güven içinde eğlenecekleri, vakit geçirebilecekleri alanlara bizimle sahip oldular. 10 bin metrekarelik Gölpark, 30 bin metrekarelik alana hitap eden Esentepe Park, Atatürk Kültür Merkezi, Kent Park, Üçgen Park, Dr. Ayşe ERTOP, Asım Yücel Parkı, Şehit Kaymakam M. Safitürk Parkı, Cumhuriyet Parkı bunlardan yalnızca bir kaçı.”

ALTYAPI VE ÜSTYAPI YATIRIMLARI

“Pamukova adeta bu tesislerle nefes alıyor. Ki bu mekanlar sadece Pamukovalıların değil aynı zamanda civar ilçelerinde gözde mekanları haline gelmiş vaziyette. İlçenin tamamı doğalgaz ile buluşmuş, altyapı ve üstyapı ise tamamen bitirilmiş. 110 kilometre kanalizasyon hattı, 85 kilometre içme suyu hattı, 30 kilometre yağmur suyu hattı döşenmiş. Üstyapıya 110 bin ton sıcak asfalt atılmış. Modern caddeler, modern sokaklar oluşturulmuş. Anayol kenarları ve caddelere binlerce ağaç dikilmiş, ilçeye göze ve ruha hitap eden estetik bir görünüm kazandırılmış.”

İLGİLENMEDİĞİMİZ KALMADI

“Tüm bu saydıklarımızın ve daha sayamadığımız nice yatırım ve hizmetlerin yanında en önemlisi, Pamukovalıların gönlüne girmişiz. Hastanede, düğünde, cenazede, hapishanede, sokakta, çarşıda pazarda dokunmadığımız insan, derdiyle ilgilenmediğimiz vatandaş kalmamış. Makam kapısı sürekli herkese açık. Yasalar çerçevesinde her bir vatandaşın işi ile yakından ilgilenmiş, kurulmasına vesile olduğumuz fabrika ve tesislerle de binlerce gence iş ve ekmek kapısı sağlamışız.” Azer YÜKSEL

Editör: TE Bilişim