CHP İl Başkanı Erdoğan Isır ve partililer, Sakarya Valiliğinden alınan iznin ardından gece vakti sokakları al bayraklarla donattı. Çalışmalarla ilgili konuşan Isır, “19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs, aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı’nın, şehirde coşku içinde kutlanması için gece çalışarak bayraklarla donattık” dedi.

‘HATIRLATMAK İSTEDİK’

Isır, “Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği ve ‘Gençlik ve Spor Bayramı' olarak kutlanan 19 Mayıs tarihinin önemini daha iyi anlayabilmek için Atatürk’ün 16-19 Mayıs 1919 tarihleri arasında gerçekleştirdiği İstanbul-Samsun yolculuğunu bir kez daha hatırlatmak istedik. 19 Mayıs’ın 100’üncü yılında gençlerimiz, Sakarya caddelerini Türk bayraklarıyla süsledi. Yardıma gelen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

VALİLİK’TEN CADDE TALİMATI

Demokrasi Meydanı ve Atatürk Bulvarı güzergahını bayraklarla süsleyen CHP İl Teşkilatı’nın yanı sıra Sakarya Valiliğinin talimatıyla da Çark Caddesi boydan boya al bayraklarla donatıldı.

Editör: TE Bilişim