Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Kaynarca’nın 41 mahallesine Sapanca Gölü’nün suyunu ulaştırmak için başlatılan 50 kilometrelik içmesuyu hattı ve 6 adet içmesuyu deposu çalışmaları kapsamında testlerin yapıldığı bölgelerde mahalleler gölden gelen suyla buluşmaya devam ediyor. Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisleri’nde yüksek teknoloji ile arıtılarak musluklarına ulaşan sudan ve hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getiren Arifağa, Başoğlu, İşaret, Birlik ve Kulaklı Mahallelerinin muhtarları, bol ve kaliteli suya kavuştukları vurgusunda birleşerek Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ’ye teşekkür etti.

Her işimizde kullanıyoruz

Arifağa Mahallesi’nde 2004 yılından itibaren muhtarlık görevini yürüttüğünü belirten Bekir Poyraz, “Proje öncesinde sondajdan mahallemize verilen sular bulanıktı. Çok büyük mağduriyetler yaşıyorduk. Sapanca suyunun bize ulaşması ile artık duru, temiz ve berrak su içiyoruz. Bundan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne ve SASKİ’ye teşekkür ediyoruz. Şu anki suyumuz gayet güzel. Proje kapsamında emek veren arkadaşlarımızın hepsinden de Allah razı olsun” dedi. Başoğlu Mahallesi Muhtarı Ekrem Demiröz ise, “SASKİ’den önce bize sağlanan suyu içemiyorduk. Beslediğimiz hayvanlarımız bile bazen içmiyordu. Sapanca suyunu bize ulaştıran SASKİ’nin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Allah’a şükürler olsun ki şu an çeşmelerimizden akan suyu her işimizde gönül rahatlığıyla kullanabiliyoruz” diye konuştu.

Arıtmaları kaldırdık

İşaret Mahallesi Muhtarı Eyüp Kaba, “SASKİ’den önce altı tane mahalleye mahallemizin şebekesi üzerinden su verilmekteydi. Önceden sularımız kirli ve çamurlu akıyordu. Şu anda mahallemizdeki vatandaşlarımız SASKİ’nin ulaştırdığı sudan çok memnun. Öyle ki arıtmalarımızı bile kaldırdık. Eski depomuzun yerine 600 metreküplük bir depo yapıldı. Hatlarımız da yenileniyor. Çalışmalardan çok memnunuz. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’ten ve emeği geçen tüm çalışanlardan Allah razı olsun. Kendilerine teşekkür ediyorum. Suyun kalitesinin şaşal suyun daha da üstünde olduğunu vatandaşlarımızla beraber konuşuyoruz. Gerçekten musluklarımıza çok kaliteli bir su ulaşıyor.”

Sıkıntılarımız gideriliyor

Birlik Mahallesi Muhtarı Fazlı Boğaz, “Ben 8 senedir görev yapıyorum. Mahallemizin su ihtiyacı İşaret Su Grubu olarak adlandırılan sondaj suyu ile gideriliyordu. Yaz aylarında susuzluk ve çile çekiyorduk. Suyu içmek aşırı kireçten dolayı mümkün değildi. Sapanca suyu bize ulaştıktan sonra vatandaşlarımız ve muhtarlar olarak bizler çok rahat ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na ve SASKİ Genel Müdürümüz Rüstem Keleş’e bu girişimden ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kaynarca’da çalışan SASKİ personellerinden de oldukça memnunuz. En ufak bir sıkıntımızda hemen gelerek sıkıntımızı gideriyorlar. Bu çalışmaların aynı güzellikte devam etmesini diliyorum.”

Rahatlıkla içebiliyoruz

SASKİ’den önce muhtarlar olarak su sorunlarını kendileri çözmeye çalıştıklarını söyleyen Kaynarca Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kulaklı Mahallesi Muhtarı Türkan Öner, “Altı mahalle İşaret Su Grubu’ndan sularımızı temin ediyorduk ama sular çoğu zaman çamurlu akıyordu ve yetmiyordu. SASKİ hizmetleri geldikten sonra çeşme suyunu içmeye başladık. Çalışmalardan çok memnunuz çünkü Sapanca’nın suyu Karadeniz kenarındaki mahallelere kadar ulaştı. Gece gündüz aksatmadan suyumuzu veren SASKİ’den şu ana kadar en ufak bir şikâyetimiz yok. Bu proje de emeği geçen tüm SASKİ çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Sapanca suyu ile hiç korkmadan çayımızı demleyebiliyoruz, çorbamızı, suyumuzu kaynatabiliyoruz. Musluklarımızı açtığımızda suyu rahatlıkla içebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim