Edinilen bilgiye göre, 2016 yılında çevre yolundaki bir akaryakıt istasyonunda çalışan Ümit Bıyık’a silahlı saldırıda bulunmak suçundan aranan E.M. (31) ve arkadaşı S.B. (37, tatil için gittikleri Bodrum’dan günübirlik olarak geçtikleri Milas’ta yakalandılar.
Ören Mahallesinde jandarma tarafından şüphe üzerine durdurulan ve yapılan kontrollerde farklı suçlardan haklarında arama kaydı olduğu anlaşılan zanlılar, ilk sorgularının ardından Milas Adliyesi’ne sevk edildi.

Öte yandan S.B. ve E.M’nin Bodrum’da bir otelde kaldıkları ancak otel kaydı yaptırmadıkları ortaya çıktı. Yasa gereği bu tür konaklama işletmelerinin, düzenli bir şekilde kayıt tutması gerekirken, zanlıların kaydının neden yapılmadığı da soruşturuluyor.

CİNAYET

Çevre Yolu’ndaki bir akaryakıt istasyonunda çalışan Ümit Bıyık (30) 2 yıl önce işyerinde silahlı saldırıya uğramıştı. Yanına yaklaşan kişinin silahından çıkan kurşunlarla ağır yaralanan Bıyık, hastaneye götüülürken yolda hayatını kaybetmişti.
Güvenlik kameralarında yapılan incelemede, olaydan sonra kaçan zanlının, Ümit Bıyık’ın olay tarihinden 4 yıl önce silahla yaraladığı bir kişinin kardeşi E.M. olduğu belirlenmişti.

Editör: TE Bilişim