ETLER HİJYENİK ORTAMDA KESİLİYOR

Sakarya Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kopal, Adapazarı ilçesinde bir restoranda düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Kobal yaptığı açıklamalar ile son dönemde yaşanan tağşiş et konularına açıklık getirerek üyelerine kefil olduklarını söyledi. Kobal, “Son zamanlarda ülke ve Sakarya gündemini meşgul eden kırmızı et ve et ürünlerinde yapılan taklit ve tağşiş ürünlerde Sakarya’mızında adının geçmesi bizleri ve esnafımızı derinden etkilemiştir. Sakarya kamuoyunun bilmesi gereken şudur ki, Sakarya Kasaplar Esnaf Odasına bağlı il ve ilçelerde faaliyet gösteren hiçbir kasap esnafımızın bu ve benzeri hileli ürünlere tevessül etmeyecek kadar şeffaf çalıştığının bilinmesi gerekmektedir. Basında adı geçen SAKMAR, Ethem Kurcan gibi köklü firmaların kasaplar esnaf odasında veteriner kontrolünde hijyenik ortamda ürünlerini temin ettiği bilinmelidir. Bahse konu olan ürünler fason olarak yaptırıldığı ve bu ürünlerde etiketin firma dışında etiketlendirilmesinden dolayı bir mağduriyet söz konusu olmuştur” dedi.

BUNU YAPANLAR BELLİ

Mağduriyet yaşatan fason üretim yapan firmanın suçunu da kabul ettiğini ifade eden Kobal, “Mağduriyet yaşayan esnafımızın fason olarak tedarik ettiği ürünlerden kaynaklı yaşanan sorunu fason üretim yapan firma 18.10.2019 tarihli basın açıklamasında kabul etmiştir. Sakarya halkı, Sakarya Kasaplar Odasına bağlı olan her kasaptan gönül rahatlığı ile alışverişini yapabilir. Biz kasaplar odası olarak üyelerimizin dürüst ve hijyenik olduğuna kefiliz. Sakarya’da 30 yıldır kasaplar odası başkanıyım. Bu dönem inşallah son. 30 yılda hiçbir kasabımda bahsedilen tek tırnaklı at eti bulunmadı. Bulunması da mümkün değil. Sakarya’da herkes birbirini tanır. Herkesin bir kasabı var. Biz de Sakarya’da böyle bir şey olması mümkün değil. Namuslu ve dürüst çalışan esnafımızı lekeleyen kişiler var. Ben onları kınıyorum. Bu kişileri ben dürüstlüğe davet ediyorum. Artık bu kişiler bu işlerden vazgeçmeliler” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim