Gün içerisinde yapılan etkinlikler kapsamında Karasu Protokolü İlçede bulunan Şehitliklere ziyaretler düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi ormanına Şehitler adına fidan dikimi gerçekleştirildi. Ardından Merkez Camisinde Cuma Namazı öncesi Mevlid-i Şerif okundu ve akabinde vatandaşlara helva dağıtılarak gündüz bölümündeki anma programları tamamlandı.

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri gece geç saatlere kadar Karasu Sahil Parkta devam etti. Sahil Parkta düzenlenen programa Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Karasu Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersöz, Belediye Başkan Yardımcıları, Mahalle Muhtarları, STK Temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

15 Temmuz gecesi Karasu’da yaşananları vatandaşlara anlatan Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam; “Allah’ım bir daha böyle geceler ülkemize yaşatmasın. Her yıl daha coşkulu ve gururlu bir şekilde 15 Temmuz’u anacağız ve o geceyi ne unutacağız nede unutturacağız. 15 Temmuz’da şahadete erişen 249 Şehidimizi rahmetle anarken en başta ailelerine yakınlarına, Aziz Milletimize sabırlar temenni ediyorum. 3 bini aşkın gazimize yine en kısa sürede sağlık ve sıhhatlerini temenni ediyorum” dedi.

“Büyük Bir Kahramanlık Destanıdır 15 Temmuz”

15 Temmuz’da Türk Milletinin büyük bir imtihan verdiğini dile getiren Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Modern siyasi tarihte, bir milletin elinde bayrağından ve göğsünde imanından başka hiçbir şeyi olmadan bir darbe girişimini bu şekilde püskürttüğü görülmemiştir. Türk milleti demokrasi adına büyük imtihan verdiği o gecede büyük bir destanla çıkmıştır. Halkımızın kararlılıkla gösterdiği bu direniş sonunda Ülkemizin gelecek tarihinde darbe kelimesi artık söz konusu değildir. Türk demokrasi tarihine adı altın harflerle yazılmış bir hadisenin yıl dönümündeyiz. Burada hüznümüz var çünkü çok sayıda şehidimiz ve gazilerimiz var ama unutmamalıyız ki aynı zamanda burada büyük bir kahramanlık destanı var” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim