Ankara Üniversitesi’nden  talep edilen bilirkişi heyetinin belirlediği fiyatın ise 30 TL olduğunu belirten OSB yönetimi, bu belirsizliğin yatırımların önünü kestiğini kaydetti.
2009 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca verilen kamu yararı kararına istinaden kamulaştırılan 86 bin 753 metrekare arazide kurulan Karasu Organize Sanayi Bölgesi’nde ‘arazi fiyatı’ krizi yaşanıyor. Anlaşma yoluyla metrekaresi 13.45 TL ’den kamulaştırılan, ardından mahkeme kararıyla 35 TL ’yeçıkan arazilerin tapusunu alan yatırımcılar, bilirkişi raporuna dayanılarak  son olarak bu fiyatın 125 TL ’ye çıkması nedeniyle isyan etti. Ankara Üniverstesi’nden birheet talep edip tespit yaptıran ve bu heyetin  metrekare yatını 30 TL olarak belirmesei  üzerine harekete geçen OSB yönetimi,  raporlarda imzası bulunan bilirkişilerden bazılarının hep aynı kişiler olduğununu belirledi ve şikayette bulundu.

HUKUK DIŞI  KARAR İDDİASI

OSB’de 2016 yılından bu yanafaaliyet gösteren Gazi Metal Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gazioğlu’nun, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer  verildi: “Kamulaştırma davalarında bugün gelinen noktada,OSB nin mevcut durumu karmaşık bir hal almıştır. Zira yargılama esnasında, kasıtlı olarak düzenlendiğini düşündüğümüz hatalı bilirkişi raporları, Fetö soruşturması sebebiyle görevden alınan Hakimlerce adeta hukuki kalkan yapılarak hukuk dışı kararlar verilmiştir. Daha önce anlaşarak 13,45.- Türk Lirası metrekare birim değeri üzerinden satın almalar yapılırken bilirkişi raporları ile Karasu mahkemeleri değeri 35 TL metrekareye çıkarmış ve aynı bilirkişilerin daha sonra verdiği raporlarla metrekare deger bir anda 125,00.- Türk Lirasına varmıştır. Tüm itirazlar göz ardı
edilerek bu raporlara istinaden kararlar verilmiştir. Bu sebeple de bu son gelinen noktada bilirkişilerin değeri 35.00 Türk Lirasından 125.00 Türk Lirasına çıkarılması sonucu bilirkişiler için  OSB müteşebbis heyeti tarafından şikayetçi olunmuştur.Halen hukuki süreç devam etmektedir.”

YATIRIMCILARIN ÖNÜ KAPANDI

“OSB yönetimi arsaların  2010 değerinin kesin tesbit edilebilmesi amacı ile Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Ana Bilim dalına müracaat etmiş ve bu müracaat sonucunda da 2016/133 nolu rapor ile arsa metrekare değeri 30 TL olarak belirlenmiştir.Bu fakülte raporları Türkiye’de ve Dünyada kesin kabul gören raporlardandır Sonuç olarak Osb’ye yeni yatırımcıların gelmelerin önü kapanmış hatta bazı Karasu OSB katılımcıları fabrikalarını inşa etmekten dahi imtina etmişlerdir.” Yaşar İZMİRLİ

Editör: TE Bilişim