Karapürçek’in Kanlıçay Mahallesi’nde Akyazı Madencilik Nak. Yapı Beton İnşaat Otomotiv İhr. İth. San. Tic. Ltd. Şti tarafından yapılması planlanan 64279 Ruhsat Numaralı Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi Alan Genişletilmesi projesine tepki yağıyor.

Proje için ÇED Yönetmeliği gereğince 18 Haziran Salı günü yapılacak Halkın Katılım Toplantısı öncesinde seslerini duyurmaya çalışan bölge halkı, mevcut ocaklardaki patlamalardan dolayı yer altı su kaynaklarının zarar gördüğünü belirterek, “İçme sularımız tehdit altında, bu projeyi istemiyoruz” dediler.

Halkın Katılım Toplantısında kendilerine söylenecek sözlerin bir önemi olmadığını ifade eden bölge sakinleri, “”Bize neyin bilgisini vereceksiniz. Her tarafımız taş ocağı. Her taraf taş, kil, mıcır ocağı ve kırma tesisi. Toz içindeyiz. Yollarda kamyonlar yüzünde yürüyemiyoruz. Bir yenisine tahammülümüz yok, artık yeter” diye tepki gösterdiler.

Ocaklardan yayılan toz yüzünden arıların, meyvelerin ve sebzelerin yok olduğunu dile getiren köylüler, "Bizden sonrakilerin yaşayacağı köy, orman doğa kalmıyor” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim