Akcan konuşmasında Meclis üyelerine şöyle söylüyor  “Gazetecilere şu cevabı vereceksiniz. İşin aslına baktığımızda göreve geldiğimiz günden 112 bin metrekare yer satmış 125 bin metre kare yer almışız. Daha çok yer satın almamıza rağmen adamların niyeti kötü olduğu için onlar alınana değil satılana bakıyorlar. Bunlar önemli değil biz işimize bakıyoruz. İt Ürür Kervan Yürür” diyor.

Hasan Akcan devamla “ Onların belediyeden aldıkları bütün paralar haram zıkkımdır. Benden alamıyorlar. Ben geldiğim günden beri onların para musluklarını kestim. Benden önce her Cuma günü mesai saatinden sonra Belediyeye gelip para alan gazeteciler varmış. Muhasebe Müdürüm yemin ederek söyledi. Onlara para bulmak için sağdan soldan para dilenir onlara verirdim “

Yine Akcan devamla “ Önceden gazeteciler bir yazı yazarlardı hemen bir reklam verelim onları susturalım diyenler vardı. Beni de öyle zannettiler. Aleyhime yazı yazdılar işinize bakın dedim. Bir daha yazdılar defol gidin dedim. Bunlar yazı yazmaktan korkmuyorlar. Bir gazeteci daireye geldi yeminle söylüyorum Başkan kiramı ödeyemiyorum bir fatura keseyim kiramı ödeyeyim dedi. Şu anda burada bayanlar var cevap olarak söylediğimi söyleyemiyorum. Kovdum gitti. O gün bugündür onlar sürekli aleyhime yazı yazıyorlar”

Yukarıda ki ifadelerin tamamı Belediye Başkanı Hasan Akcan’a aittir. Görüldüğü gibi bu konuşmada basın mensuplarının tamamını şaibe altında bırakan çirkin ifadeler mevcuttur.  Aşağıda isimleri yazılı ve imzalarını atmış olan bizler Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın bu açıklamasını asla kabul etmiyoruz ve çok çirkin bir iftira olarak değerlendiriyoruz.  

Akcan konuşmazsının bir bölümünde “it ürür kervan yürür” demiş. Bu söz bir belediye başkanına yakışan bir söz değil. Bizimde bunu kabul etmemiz asla söz konusu olmaz. Konuşmasında biz basın mensuplarıyla ilgili olarak ifade ettiği sözler kimin için söylendiyse onun ya da onların isimlerini Başkan açıklamak zorundadır. İsimler açıklansın ki, biz basın mensupları da onları tanıyalım ve içimizden atalım. Bu tür hareket içinde olan basın mensuplarını asla içimizde barındırmayız. Bunun da bilinmesini isteriz. İsimlerin açıklamaması halinde o çirkin sözleri ve yakıştırmaları iftira olarak değerlendirip Başkan Akcan’a aynen iade etmek kararında olduğumuzu ve kendisini de yalancılıkla suçlayacağımızı kamu oyuna deklere ediyoruz. Beklediğimiz açıklamayı yapmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bir taraftan Belediye başkanının açıklamalarını üzüntü içinde takip ederken, diğer taraftan da bazı Meclis üyelerinin sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımda aynı çirkinliklerin olduğunu görmemiz üzüntümüzü arttırmıştır. Çirkin paylaşım yapan Meclis üyelerini de şiddetle kınıyoruz. Halbuki aklı başında olan Meclis Üyesi dostlarımızdan Başkanın o konuşmasına müdahale edip bu işin içine bütün basın mensuplarını dahil etmemek ve suçlananların da isimlerini vermemiz lazım demesini beklerdik.

Bir açıklamada bir önceki Belediye Başkanı Yaşar Yazıcıdan bekliyoruz. Yazıcıya,  Muhasebe Müdürünün yemin ederek Akcan’a söylediği senin dönemine rastlayan zamanlarda her Cuma günü mesai saati sonrasında kapına gelip senden para isteyen, kasada yeterli para olmadığı için Muhasebe Müdürünün (Aynı Muhasebe Müdürü şu anda da görevde) dışarıdan dilenerek bulduğu parayı hangi gazeteci ya da gazetecilere veriyordun. Senden de bu konuda bir açıklama bekliyoruz.

        SALİM ÖZYILMAZ                                      KENAN CERTEL                           ALATTİN ONUR

YENİGÜN GAZETESİ TEMSİLCİSİ    YENİHABER GAZETESİ TEMSİLCİSİ   BİZİM SAKARYA GAZETESİ TEM.

Editör: TE Bilişim