Uluslararası Platformda Korunacak

Çalışmalar kapsamında Justinianus Köprüsü ile ilgili dosya hazırlandığını ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne gerekli başvuruların yapıldığını ifade eden Başkan Alemdar, tarihi köprünün Ayasofya ile aynı yaşta olduğuna dikkat çekerek “1500 yıldır tarihimize tanıklık eden Justinianus Köprüsü’nün Dünya Miras Listesi’ne alınması için girişimlere başladık. Amacımız, Justinianus Köprüsü’nü uluslararası platformda koruma altına alarak, tarihi yapının gelecek nesillere kalmasını sağlamak.” dedi.

Restorasyon Katkı Sağlayacak

Alemdar, geçtiğimiz ay Justinianus Köprüsü için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon ihalesi yapıldığını hatırlatarak Serdivan Belediyesi’nin köprü aydınlatma projesinin de bu ihale kapsamında KGM tarafından uygulanacağını belirtti.

Başkan Alemdar, köprünün eski ihtişamına geri döndürülmesi için restorasyon çalışmalarında uygulanacak tüm işlemlerin de bu başvuruya önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Turizme Kazandırılacak

Justinianus Köprüsü’nün Dünya Miras Listesi’ne girmesi halinde yerli ve yabancı birçok turist tarafından ilgi odağı haline geleceğini belirten Başkan Alemdar, bölgenin turizm açısından da canlılık kazanacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim