Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin kültür ve sanat hayatına katkı sağlayan isimler ile restorasyonu tamamlanan ve yeni dönemde Büyükşehir Akademi’ye ev sahipliği yapacak Tarihi Alicanlar Konağı’nda bir araya geldi. Programda Yazar Necati Mert, SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, Prof. Dr. Mehmet Yaşar Ertaş, Prof. Dr. Arif Bilgin, Prof. Dr. Haşim Şahin, Prof. Dr. Fuat Aydın, Prof. Dr. Mustafa Kemal Aydın, Hattat Mehmet Memiş, Orhan Altuğ, Dr. Sezai Küçük, Dr. Abdullah İnce, Dr. Hülya Terzioğlu’nun yanı sıra SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan, Ali Oktar ve Zafer Poyraz da yer aldı.

Teşekkürlerimizi sunuyoruz

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “2010 yılından bu yana düzenli olarak seminer ve konferans programlarını yürütüyorduk. Sakaryalıların yoğun katılım gösterdiği bu programları OSM’de, Sakarya Sanat Galerisi’nde ve Daire Başkanlığımızın hizmet binasında gerçekleştiriyorduk. Alicanlar Konağı’nın restore işlemlerinin bitmesinin ardından tüm Akademi derslerini bu konakta topladık. Akşam ilk dersimize başlayacağız. Bu güzel binanın şehre kazandırılmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Şehir hafızasını koruyan eserler

Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin hafızasını koruyan, şehrin geçmişine ve geleceğine sahip çıkan yatırımları Sakarya’ya kazandırmaya gayret ediyoruz. Daha önce Tarihi Sabit Efendi Konağı’nı, Ofis Sanat Merkezi’ni, Sakarya Sanat Galerisi’ni, Ziya Taşkent Konser Salonu’nu, Faik Baysal Kütüphanesi’ni şehrimiz kültür sanat yaşantısına sunmuştuk. Bugün ise Tarihi Alicanlar Konağı’nı hizmete açıyor olmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Kültür Sanat bu mekanlarda

Toçoğlu, “Bu güzel günde siz kıymetli hocalarımızla bir araya gelmek istedik. Yaptığımız bu eserler sizlerin emekleri ve fikirleri ile yeşerip can bulacak. Sakaryalılar kültür ve sanatla bu mekanlarla sizlerin vesilesi ile tanışacak. Şehrin tüm tarihi eserlerini restore ederek yeni yüzleri ile şehre yeniden kazandırma arzusu içerisindeyiz. Bu kapsamda son olarak Kuyudibi Konağımızla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En kısa sürede ihaleye çıkacağız” diye belirtti.

Hayırlı olsun

“Büyükşehir Belediyemiz tiyatrolar, panel ve konferanslar, sinema gösterimleri, çalıştay ve sempozyumlarla dolu bir kültür sanat ajandasına sahip. Büyükşehir Akademi’de artık yeni dönemde yeni yerinde eğitimlerini sürdürecek. Sadece akademi değil, gençlerimizin değerli zamanlarını da burada gerçekleştirebilecekler. Kültür ve sanatın yeni adresi Alicanlar Konağımız hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim