Türkiye Vagon Sanayi’ne  (TÜVASAŞ) alınacak 26 kişi için 4 bin kişi başvurdu. Başvurusu uygun bulunan bin 755 kişi kuraya alındı. 120’si asil 224 kişinin mülakat şansı bulacağı kurada 16 kişinin doğrudan adı yazıldı, kalan 208 kişi bin 1755 kişi arasından kura ile seçildi. TÜVASAŞ 26 kişinin işe alım başvuru süreci,  17 Temmuz Çarşamba günü Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri "www.iskur.gov .tr"  internet adresi üzerinden başlamış ve 26 Temmuzda sona ermişti. Başvuruda bulunan 4 bin kişiden kura kriterine uyan bin 755 kişi, dün sabah TÜVASAŞ lokali bahçesinde toplandı ve noter huzurunda yapılan çekilişte adlarının okunmasını bekledi. Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karabağ, kurumun işe alma komisyonunun da hazır bulunduğu, noter huzurundaki çekilişte, motorcu bölümüne alınacak 8, elektrik bölümüne 4, elektronik bölümüne 3,raylı sistemler mekatronik bölümüne 6, marangozhane bölümüne 3 ve boyacı metal kısmına 2 kişi için mülakata girecek 120’si asil 224 kişinin adları belir lendi. Başvuru sahiplerinden öncelikli olduğu belirtilen 16 kişi ise kuraya sokulmadı.

MÜLAKAT KAMERA ÖNÜNDE 

TÜVASAŞ Genel Müdür Yardımcısı Yakup Karabağ, kura çekimi sonunda yaptığı açıklamada, süreçle ilgili şu bilgileri verdi: “TÜVASAŞ’ta toplam 26 kişilik bir ihtiyaç var. Bin 755 başvuru var. Bugün kuralar çekildi,120 tane asil 104 tane yedek çekildi. Ama bunun dışında öncelikli 16 kişi var, Mülakata dâhil edilecek. Yani 120 tane asil var 104 tane de yedek var. Öncelikli dediğimiz kişiler kanunen öncelikli kişilerdir. Afetzedeler, terörle mücadele takdir belgesi alanlar, özelleştirmeden dolayı mağdur olanlar, Maden Kanunu kapsamında kararlaştırılmış kişilerin öncelik hakkı olduğu için bu kişiler,direk mülakata dâhil oluyor. Bizde de 16 kişi var. Bundan sonraki süreçte tüm belgelere bakılacak, herhangi bir eksiği olan varsa yedeklerden tamamlanacak. Daha sonra mülakat tarihi belirlenecek. Aynı şekilde kamera karşısında soru şeklinde mülakat yapacağız. Ortalama 5 soru soracağız.

Sevinç ve hüzün bir arada

Kura çekiminde adları okunanlar büyük sevinç yaşarken, kura çekimi sonuna kadar umutla bekleyip, ancak beklediği olmayan yüzlerce aday  lokalden üzüntü içinde  ayrıldı. Asil listede adı okunan Oğuzhan Erol,  “Son 32’de asil olarak çıktı. Üniversiteden yeni mezun oldum iş arıyordum nasip burasıymış” dedi Efekan Burhan Sevdir, “Yeni mezun oldum, işim yoktu. Adapazarı’nda oturuyorum. Nasipte burada çalışmak varmış” sözleriyle duygularını dile getirdi. Elektronik bölümü işçi adaylarından Bilal Hizmet ise “9 aydır işsizim kurada çıktı, mülakattan da geçersek inşallah bir işim olacak. Adapazarı’nda oturuyorum” diye konuştu. Aynı bölüme başvuran Mesut Biberci,  “Geçen sene okuldan mezun oldum, 3-4 aydır da işsizim, iş bekliyordum. Adapazarı’nda oturuyorum” ifadelerini kullandı. Raylı sistemler-Mekatronik bölümüne ismi çıkan Murat Ay “Yeni mezun oldum 1 senedir işsizim. Adapazarı’nda oturuyorum buralıyım, çok sevindik” derken, Süleyman Yıldız da yeni mezun olduğunu ifade ederek, “Kurada çıkar diye düşünüyordum, öyle de oldu. Çok mutluyum. Aslen Kayseriliyim” dedi. 

Editör: TE Bilişim