İyi Parti lideri Meral Akşener’in iddialarıyla gündeme gelen, iktidara yakın bazı grupların Türkiye’nin çeşitli illerindeki yasadışı kamplarda silahlı eğitim gördükleri; ve bu grupların 2019 başkanlık seçimlerini AKP’nin kaybetmesi halinde bir kaos ortamı yaratmaya hazırlandıkları iddiası büyük tartışma yaratmıştı. Muhalefet partileri olayın üzerine giderken, sadece MHP sessiz kalmış, AKP yöneticileri ise haberi yalanlamıştı.

abcgazetesi.com'un haberine göre, hem iddia boyutunda kalan açıklamalara kanıt niteliği taşıyan belgelere ulaşıldı,  hem de somut ve nerede çekildikleri açık olan fotoğrafları elde edildi. Site, TELE 1 ile ulaştıkları fotoğrafların tartışılmaz kanıtlar olarak bu eğitim kamplarının varlığını ve nerelerde olduklarını doğruladığını ve kamplarla ilgili kesin bilgilerin el geçirildiğini belirtiyor.

İstanbul'da bulunduğu iddia edilen kamplara ait fotoğrafların yer aldığı haberde, tehlikenin Meral Akşener ve Ümit Özdağ’ın yaptığı açıklamanın da ötesine geçtiği, kampların sadece Konya ve Tokat’ta olmadığını tam 7 ilde kurulan kamplarda yasadışı silahlı terör eğitimi verildiği iddia ediliyor. Bu kamplarda İslamcılar (bir bölümünün imam hatip lisesi mezunu ya da mensubu olduğu belirtiliyor), Osmanlı Ocakları üyeleri ve AKP ile işbirliği halindeki ülkücülerin bu kamplarda birlikte talim yaptığı kaydediliyor. 
 

Sitenin haberi şöyle:

"İSTANBUL’DAKİ KAMP YANIBAŞIMIZDA!
Ulaştığımız fotoğraflara ve edindiğimiz bilgilere göre, milis yetiştirme kampları sadece Konya ve Tokat’ta değil; yedi ilde bulunuyor. Bu illerden altısını tespit ettik; Tokat, Konya, Düzce, Kocaeli, Kayseri ve İstanbul! Yedinci ilin ise Orta Karadeniz’de olduğunu belirtiliyor. Ancak bu ilin adını kesinleştiremediğimiz için şimdilik vermiyoruz. İstanbul’daki kampın ise Kumburgaz’da bulunduğu, haftada bir gün eğitim verildiği, yerleşik bir düzenin kurulmadığı da ulaştığımız bilgiler arasında. Fotoğraflar da bu kampta çekildi.

400'DEN FAZLA KİŞİ EĞİTİLDİ
Tespit edilebildiği kadarıyla, Düzce’de, Adapazarı ve Hendek arasında kalan bir bölgede yapılan silah atış eğitimi ve talimlere onlarca kişi katıldı. Edindiğimiz bilgiye göre, tüm kamplarda eğitimci olarak görev yapan kişi, Sakaryalı ve Çerkes kökenli. Kamplarda ‘Komutan’ olarak hitap edilen bu kişi Düzce’deki kampı 15 günde bir topluyor. Yasadışı terör eğitimi veren bu kişinin açık kimliğine ilişkin bilgiler de elimizde. Ancak, bu bilgileri henüz teyit edemediğimiz için yayınlamıyoruz."

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Editör: TE Bilişim