Araman İlkokulu'ndaki toplamtı öncesinde, barajın yapılmadının isteyeyen, çoğunluğu bölgedeki köy muhtarları ile karşı çıkan köylüler ve destek için köye gelen çevreciler arasında tartışmalar yaşandı. Jandarmanın geniş önlem aldıpı toplantı, tartıimalar arasında  başladı. Toplantının açılmasından sonra, ÇED raporunu hazırlayan ENVA Çevre İş Sağlığı ve Güvenliği Enerji firması sunum yaptı. Sunumu dinleyen köylüler yeterince bilgi sahibi olamadıklarını belirterek soru yöneltmeye başladılar. Mülkşehsuvar Köyü Muhtarı Mücahit Srvinç. projenin bölgede telafi edilemez zararlata yol açacağını belirterek, geri çekilmesini istedi.

Bu sırada sunum ekibinin soruları yanıtsız bırakması nedeniyle ortam gerginleşmeye başladı. Sorulardan rahatsız olan bazı köy muhtarlarının jandarmayı soru soranların üzerine yönlendirip dışarı çıkartmasını istediği görüldü. Aynı anda projeye destek veren bazı kişiler soru soranlara fiziki müdahalede bulunmak istedi. Muhtemel bir arbede jandarmanın araya girmesiyle önlendi. 
​Bu olayın ardından jandarma kapıları kapadı ve toplantı bu şekilde tamamlandı.

Toplantıya CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent, Kandıra ilçe başkanı Gülay İyisabuncular ve parti yöneticileri de katılarak karşı çıkan köylülere ve çevrecilere destek verdiler.

Editör: TE Bilişim