‘Şehir hastanesi yapılınca, diğer hastaneler kapatılacak’ gibi iddiaları 6 Eylül Cuma günü manşetten verdik. Ancak, iktidar partisinden bu konuda henüz bir ses çıkmadı. Sadece CHP İl Başkanı Ayça Taşkent konuştu. 

ADANA ÖRNEĞİ

6 Eylül günü şöyle demiştik, “7 Haziran seçimlerinde AKP’nin vaatleri arasında yer alan, sonradan yapılan açıklamalarla beklenti haline getirilen şehir hastaneleri projesinin, sağlığı tamamen özelleştirip, pahalı hale getireceği öne sürülüyor. Hastaneler kapanacak ve sadece şehir hastanesi olacak. Adana’da şehir hastanesi açıldı, Numune Eğitim Araştırma Hastanesi kapatıldı.

MÜJDELİ HABER Mİ?

Bu iddialarda gerçeklik payı varsa, ‘5 yıldızlı otel gibi hastane’ ve ‘müjde’ başlıklarıyla halkın önüne sürülen bu proje kabul edilebilir mi? Böyle bir projeye müjdeli haber demek mümkün mü? AKP’li vekiller ve partinin diğer yetkilileri, projeye ilişkin bu iddiaları yanıtlayıp, endişeleri gidermelidir.

İŞTE O İDDİALAR

İhaleyi alan firmaya, hazine arazisi BEDAVA verilir. Devlet firmaya 25-30 yıl sürekli kira ödemesi yapmayı, hazine garantisi vererek kabullenir. Sözleşme süresi 49 yıla kadar çıkarılabilir. Hastane çevresindeki tesisleri yüklenici firma işletir, gelir onundur. Hastane ve çevresindeki yapılardaki işletmeler her türlü vergi-harçtan muaftır. Hastanelere devlet tarafından %70 doluluk garantisi verilmektedir. Şehir Hastanesinin çevresindeki Devlet Hastaneleri kapatılacak ve kadroları Şehir Hastanesine devredilecektir. Kapatılan Devlet Hastanelerinin bina ve arazilerinin tasarrufu da yüklenici firmaya bırakılacak. Sağlık tamamen PARALI ve PAHALI hale getirilecek

Editör: TE Bilişim