Başbakan Binali Yıldırım, yaşlılık maaşlarının aylık 500 liraya çıkacağını ve üç aylıkların bin 500 lira olacağını açıklamıştı. Yıldırım, aynı açıklamada emeklilere verilen bin liralık bayram ikramiyelerini de halka duyurmuştu. Ancak bazı ulusal medya kuruluşları, bu ikramiyelerden yaşlı vatandaşların da faydalanacağını yazınca bugün hayal kırıklıkları ve mağduriyetler yaşandı.

Gazetemizi ziyaret eden Cevdet Duman isimli bir vatandaş, yaşlılık maaşı aldığını ve ikramiyelerden faydalanacağını öğrenince ona göre harcamalar yaptığını ifade etti. Bin 500 lira üç aylık ve bin lira ikramiye ile birlikte toplamda 2 bin 500 lira almayı bekleyen Duman, bankaya gittiğinde böyle bir paranın olmadığını öğrendiğini söyledi.

Duman, “Haberlerde okuduk, izledik. Bizim de ikramiye alacağımızı söylediler. Biz de ona göre harcamalar yaptık. Fakat şimdi diyorlar ki: ‘Size öyle bir para verilmeyecek.’ Yahu madem vermeyeceksiniz neden ‘verilecek’ diyorsunuz? Cebimiz rahatlayacak diye sevinmişken bir de borçlu çıktık. Yazıklar olsun” diye tepki gösterdi.

Emeklilere bayramda verileceği vadedilen bin liralık ikramiyeler, dün hesaplara yatınca şehrimizdeki binlerce emekli vatandaş bankalara akın etti. Bankaların şube ve ATM’lerinin önünde gün boyu uzun kuyruklar oluştu.

Ancak bu mutlu gelişme ne yazık ki herkesi memnun edemedi. Kuyruklarda uzun süre sıra bekleyen bazı emekliler, yoğun sıcağın da etkisiyle fenalık geçirdi. Sağlık ekipleri, gün boyu banka şubelerinin çevresinde mekik dokudu.

Editör: TE Bilişim