Önceki gün eylem yapılırken, Kaymakam Orhan Burhan, “Onlarla ben konuşacağım” dün de eylemcilerle buluştu. Kaymakam Orhan Burhan şunları söyledi, “OHAL kapsamında izinsiz yapılan eylemlerin ağır cezaları vardır. Siz 48 saat önceden izin alıp, eyleminizi yasalara uygun bir şekilde yapardınız. Sizin yaptığınız kanunsuz eyleme jandarma müdahale edebilirdi. Olay başladığı an polis bölgesindeydiniz. Olay biterken de Jandarma bölgesine geçtiniz. Yasalara uygun eylem yapmanıza, hiç kimse engel olamaz”

TOZ-DUMAN

Kaymakam Orhan Burhan heyete dönerek, “Siz bu çöp tesisini istemiyorsunuz. Burada yapılan çöp tesisinde ayrıştırma olmayacak. Sadece toplanan çöplerin aktarması olacak. Bu tesiste çöp depolama işi olmayacak. Bu tesiste kokuda olmayacak” dedi. Eylemciler ikna olmadı. Muhtar Adem Demir, “İşin aslına bakarsanız, bu çöp tesisi bardağı taşıran son damla oldu. Şantiye bölgesinde, taş üretim şantiyesi, asfalt şantiyesi var. Şantiyelerin karşısında köpek barınağı var. Birde çöp tesisi yapılmak isteniyor. Bu bölge yerleşim alanına yakın. Tozdan dumandan, asfalt kokusundan evlerimizde oturamıyoruz. Bunun için çöp tesisi istemiyoruz” diye konuştu.

TAKİPÇİSİ OLACAK

Kaymakam Orhan Burhan mahalle halkının diğer sorunlarını da tek tek dinleyip not aldı. Bu sorunlarla ilgili kurumlara gerekli başvuruların yapılacağını söyledi. Akova Mahalle Muhtarı Volkan Yemenici’nin, “Biz bu sorunları yıllardır bildiriyoruz, fakat bir çözüm üretilmiyor” sözlerine rağmen, kaymakam bu konuların takipçisi olacağını, kendisini ziyarete gelen heyete söyledi.

Editör: TE Bilişim