Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde, İHA tarafından çekilen tarihi fotoğraflardan oluşan sergi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde açıldı. Açılışa Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İHA Koordinatörü Burak Varlık, İHA Kocaeli Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı, İHA Kocaeli Haber Müdürü Refik Fidan, AK Parti Adapazarı ilçe Bakşan Yardımcısı Metin Kurtuluş ve çok sayıda vatandaş katıldı. “Oradaydık unutmadık unutturmadık" isimli serginin açılışı vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördü.

Toçoğlu: "İHA darbe zamanında seri şekilde haber ulaştıran ajans olarak biliniyor”

Sergiyi gezen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu gezi sonrasında yaptığı açıklamada, “Sergiyi gezdim. Tabi ki o günlerin dehşetini ve o günlerin endişesini bize hatırlatan fotoğraflar. İhlas Haber Ajansı zaten darbenin ilk anından, darbe önlenene kadar çok seri bir şekilde vatandaşımızı aydınlatan, vatandaşımıza haber ulaştıran bir ajans olmakla biliniyor. Biz 15 Temmuz’u anma etkinlikleri vesilesi ile İhlas Haber Ajansı’nın açmış olduğu bu fotoğraf sergisini gezdik. Gerçekten darbeci hainlerin ülkemizi götürmek istedikleri karanlık günler önlenirken, nelerin yaşandığı, nelerin feda edildiği, nelerin kaybedildiği sanılırken ama aslında kazanıldığını görmemiz açısından çok önemli bir sergi. Önemli anlar resmedilmiş, fotoğraflanmış. Gerçekten o günleri anma açısından güzel bir sergi. Nasıl ki 15 Temmuz’da ülkemizi bölmek isteyen, seçilmiş hükümeti devirmek isteyen içimize sızmış tanımlanamayan hainlere, o günlerde yapmak istedikleri şeyi engelleyerek ders verdiysek, bundan sonra da inşallah bu yaşananları da unutmayacağız. Bu tür sergiler, bu tür faaliyetler bize o günleri tekrar hatırlatacak. Bir daha bunlara teşebbüs etmek isteyenlere en sert cevabımızı vermek için her zaman hazır ve tetikte olacağız. Sergide emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Allah milletimize bir daha böyle günler yaşatmasın” dedi.

Varlık: “Darbenin kahramanı Türk milleti olmuştur”

İHA Koordinatörü Burak Varlık ise yaptığı açıklamada, “15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili olarak İhlas Haber Ajansı muhabirleri tarafından sahalarda çekilmiş fotoğraflardan derlediğimiz fotoğrafları Sakarya’da sergiliyoruz. Sergimizin teması, ‘Oradaydık, unutmadık ve unutturmayacağız.’ Burada yaşananları, yeni nesillere aktarmak, hafızalarda taze tutmak için böyle bir çalışma yapıyoruz. Şuanda Sakarya’nın meydanındayız. Resimlerde de gözüktüğü gibi bu darbenin kahramanı Türk milleti olmuştur. Buradan şehitlerimize rahmet diliyorum, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: iha