FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında, İnelsan firmasının ortağı gözüktüğü Sentez Koleji 23 Temmuz 2016 tarihinde kapatılıp, sahibi Hüseyin Yıldırım ise 27 Temmuz 2016 tarihinde evinden gözaltına alınmış ve 14 günlük gözaltı sürecinden sonra tutuklanıp Ferizli Cezaevine gönderilmişti. 

Hüseyin Yıldırım, 416 gün tutuklu kaldıktan sonra 15 Eylül 2017 tarihinde Ferizli Cezaevinden tahliye olmuştu.


Bugün Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 9. duruşmada Hüseyin Yıldırım beraat etti. 

Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından gönderilen 2 sayıştay uzmanı, 2 mali müşavir ve 1 bankacıdan oluşan 5 kişilik heyet tarafından hazırlanan 09.05.2019 tarihli BİLİRKİŞİ RAPORUNA göre Hüseyin Yıldırım aklandı.


Rapora göre, Sentez Koleji'ni işleten şirket olan YILDIRIM EĞİTİM HİZ. LTD. ŞTİ'nin tamamı Hüseyin Yıldırım'a aitti. 

Okul binasını tam donanımlı okul haline getirmek için kiracı şirket olan ve tamamı (%100) Hüseyin Yıldırım'a ait olan Yıldırım Eğitim Hiz. Ltd. Şti.'nin 9.446.665,76 TL harcadığını ve bu harcamaların tamamının fatura karşılığı İnelsan Firması'na yaptırıldığı MASAK-Bilirkişi raporlarında da yer aldı.

Okul bina yapısının tapu dağılımı Hüseyin Yıldırım (%25), Cevriye Nihal Çakır (%25) ve İnelsan Firması'nın sahipleri (%50) şeklindeydi. 

Okulu işleten ve tamamı Hüseyin Yıldırım'a ait olan Yıldırım Eğitim Hiz. Ltd. Şti. aylık kiralarını tapudaki hisse oranlarında Garanti Bankası üzerinden yatırdığı belgelerde yer almaktaydı.


Hüseyin Yıldırım'ın el konulduktan sonra Erol Olçok Anadolu Lisesi olarak faaliyet gösteren binayı geri almak için harekete geçmesi bekleniyor. 

Medyabar

Editör: TE Bilişim