Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan’ın da katıldığı toplantı, TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve 22 Baro Başkanının katılımı ile gerçekleştirildi.

15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik gününe denk gelen toplantı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Toplantıda söz alan Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan öncelikle gündem maddesinin 15 Temmuz, demokrasi ve hukukun üstünlüğü olduğuna dikkat çekti.

ASIL GÜNDEM HUKUK

“En büyük meslek sorunumuz hukuksuzluktur. Keşke daha farklı konuları konuşuyor olabilseydik. Bunun için öncelikle hukuk devleti olmamız lazım. Ne yapıp edip adaletin sağlandığı bir hukuk devleti inşa etmek zorundayız.“ şeklinde konuşan Başkan Kazan, Baroların sorumluluklarına dikkat çekti.

“Her defasında adalet diyen Baro Başkanları olarak daha istikrarlı bir şekilde adalet demeye devam etmeliyiz.” diyen Başkan Kazan uyarılarda bulundu.

"ADALET İÇİN YÜRÜYENLER VE ÖLÜMÜ BEKLEYENLER"

15 Temmuzda yaşanan hain darbe girişimi ile ülkemizin bir felaketin kıyısından döndüğüne dikkat çeken Başkan Kazan sonrasında OHAL süresince yaşanan hukuksuzluklara değindi.

“Nasıl ki vatandaşlarımız 15 temmuzda canları pahasına, demokrasi için sokaklara döküldüyse bugün yine demokrasi diyen, adalet diyen insanların neden yürüdüğünü ve yollara düştüğünü konuşmak ve anlamak zorundayız.” şeklinde konuşan Başkan Kazan uyarılarına şöyle devam etti:

“Hak hukuk ve adalet için sokağa dökülen insanların, terör odaklarına yardımcı oluyorlar diye alenen tehdit edildiği bir ülkedeyiz. “Adalet” diyerek açlık grevinde ölümü bekleyen insanların olduğu bir ülkeyiz. Adalet isteyen insanlar ölmemeli. Adalet isteyen insanlar terörist olarak gösterilmemeli. Adalet isteyene sonucu ne olursa olsun adalet verilmeli.”

EN BÜYÜK SORUN HUKUKSUZLUKTUR

Ülkemizdeki huzurun ve barışın ancak hukuk demokrasi ve adalet ile mümkün olabileceğine dikkat çeken Başkan Kazan "ne yapıp edip hukuk için adalet için demokrasi bir şeyler yapılmalıdır" sözleri ile konuşmasına son verdi.

Editör: TE Bilişim