Hızırtepe Mahallesi Muhtarı Bedri Aslan ve mahalle halkının Başkan Dişli’ye teşekkür amacıyla düzenlediği kahvaltı programına; Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Yaşar Zımba ve mahalle halkı katıldı. Başkan Dişli’ye davetlerini kırmayıp geldiği için teşekkür eden Hızırtepe Mahallesi Muhtarı Bedri Aslan, “Mahallemizde bu yıl Adapazarı Belediyesi tarafından 30 sokağımızda 17 bin ton asfalt atıldı. Mahallemizin adeta havasını değiştiren asfalt ve kilitli parke çalışmaları nedeni Başkanımıza hem teşekkür etmek hem de mahallemizde ağırlamak istedik” dedi.

Mahallelerde yaşam kalitesini yükseltebilmek amacıyla, çalıştıkları belirten Başkan Dişli ise, “Hızırtepe Mahallemizde bu yıl kapsamlı bir çalışma yapmış bulunuyoruz. İnsanların yapmış hayat standartları yükselsin, rahatları artsın, ihtiyaçları karşılansın diye mahallelerimizde gerek asfalt, gerek kilitli parke veya park çalışmaları yapıyoruz. Hızırtepe Mahallemiz çalışma yapabilmemiz açısından biraz sıkıntılı bir mahalleydi. Mahallede plan, proje, yol, yoktu. İlk önce yapılaşma sonra plan yapıldığı için düzeltmek için vakit harcadık.18 uygulaması yaptık. Boş arazide 18 uygulaması yapmak kolaydır ama Hızırtepe Mahallemiz öyle değil bu nedenle sıkıntılar yaşadık. Sistemli bir hale getirmeye çalıştık. Biz buradaki durumu sistemi kurtarabilmek için kanuna uygun olarak sorunları çözmeye çalıştık. Ben 1 buçuk trilyon tazminat ödedim” diye konuştu.

Başkan Dişli daha sonra kahvehaneye geçerek mahalle halkıyla çay içerek sohbet etti. Program sonunda mahalle halkı tarafından Başkan Dişli’ye çiçek verildi.

Kaynak: iha