Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Hendek’te 16 mahalleye daha sağlıklı ve bol içmesuyu ulaştırmak amacıyla hayata geçirilecek projelere dair önemli açıklamalarda bulundu. Hendek için planlanan 2 yeni projeyi hayata geçireceklerini belirten Dr. Rüstem Keleş, “Hendek ilçemiz için birbiriyle entegre olacak çok önemli 2 içmesuyu projemizi hayata geçiriyoruz. Kısa süre öncesinde ihalelerini gerçekleştirdiğimiz Uludere 1. Kısım İçmesuyu Projesi ile Uludere İçmesuyu Arıtma Tesisi Projesinde çalışmalara başlıyoruz. İki proje kapsamında Hendek ilçemize bağlı 16 mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın musluklarına daha kaliteli ve bol içmesuyu ulaştıracağız” diye konuştu.

16 mahalleyi kapsıyor

Hendek’te 16 mahalle için hayata geçirilecek 2 proje ile yaklaşık 4 milyon lira değerinde yatırım yapacaklarını belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Sakarya’mız için 16 ilçede içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu anlamında çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Hendek Uludere bölgesinde de yeni bir içmesuyu arıtma tesisi inşa edeceğiz. Hendek Uludere İçmesuyu Arıtma Tesisi ile bölgeye yüksek teknoloji ile donatılmış yeni bir içmesuyu arıtma tesisi kazandıracağız. Tesis ile Hendek’te 16 mahallemize daha kaliteli içmesuyu ulaştıracağız. İhalemizi gerçekleştirdik. Ekiplerimiz kısa süre içerisinde çalışmalara başlayacak. Bölgenin içmesuyu kalitesine önemli bir garanti oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

Arıtma ve yeni hat

Dr. Rüstem Keleş, “Bir diğer projemiz ile de 16 mahallemiz için yeni bir içmesuyu hattı inşa edeceğiz. Uludere 1. Kısım İçmesuyu Projesi kapsamında bölgeye 7 kilometrelik içmesuyu hattı ve son derece modern yeni bir adet içmesuyu deposu kazandıracağız. Ekiplerimiz her iki proje içinde hazırlıklarını tamamladı. Kısa süre içerisinde çalışmalara başlayarak Hendek ilçemize bağlı İkbaliye, Yeniköy, Kalayık, Hüseyinşeyh, Yukarıhüseyinşeyh, Hicriye, Muradiye, Güldibi, Bıçkıatik, Eskibıçkı, Esentepe, Akçayır, Hacimbey, Beylice, Çukurhan ve Pınarlı Mahallerinde yaşayan vatandaşlarımızın musluklarına daha sağlıklı ve daha bol içmesuyu ulaştıracağız. 4 milyon lira değerindeki 2 projemiz Hendekli hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim