Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Hendek’e ziyarette bulunarak Uludere Grubu İçmesuyu 1. Kısım Projesi ve Uludere İçmesuyu Arıtma Tesisi Projesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Uludere Grubu İçmesuyu 1. Kısım Projesi’nde kısa süre önce başlayan çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Dr. Rüstem Keleş, “10 mahalleye hitap edecek 2. Kısım için ise ekiplerimiz sahada ölçüm ve proje çalışmalarını sürdürüyorlar. Projenin hazırlanmasının ardından kısa süre içerisinde ihaleye çıkacağız. Yine bölgeye ulaştıracağımız suyu dünya standartlarında arıtacağımız Uludere İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde de çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor” diye konuştu.

Sorunlar ortadan kalkacak

Dr. Rüstem Keleş, “Hendek’te önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Kısa süre önce 19 mahalleye bol ve sağlıklı su ulaştıracak Yeşilyurt İçmesuyu Projesi’ni tamamlamıştık. Nuriye, İkbaliye, Yeniköy, Kalayık, Hüseyinşeyh ve Bayraktepe Mahallelerinde yaşanan su yetmezliği ve bulanıklık sorunlarını ortadan kaldıracak 7 bin metrelik Uludere Grubu İçmesuyu 1. Kısım Projesi kapsamındaki çalışmalarımızda ise 3 bin metrelik kısım tamamlanmış durumda. 50 metreküp kapasiteye sahip olacak depoda betonarme imalatları tamamlandı. Proje kapsamında inşa edilecek terfi merkezinde ise kazı imalatlarımız bitti. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah 1. kısım projesini kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Uludere Grubu İçmesuyu 2. Kısmı için projelendirme çalışmaları devam ediyor. Projemizin hazırlanmasının ardından kısa süre içerisinde ihaleye çıkarak 10 mahallemize daha sağlıklı ve bol su ulaştıracağız.”

Asırlık çınar korundu

Hendek’in 22 mahallesine kaliteli ve bol su ulaştıracak Uludere İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Dr. Rüstem Keleş, “2 milyon 300 bin lira bedelle inşa ettiğimiz tesisimiz saatte 300 metreküp su arıtma kapasitesine sahip olacak. Betonarme imalatlar tamamlandı. Arıtma binası yüzde 70 oranında bitti. Mekanik ekipmanların montajına ise başladık. Uludere İçmesuyu Arıtma Tesisi Projemizi hazırlarken tesisi inşa edeceğimiz bölgede yer alan yaklaşık 300 yıllık çınar ağacını da hesaba kattık. Projeyi asırlık çınar ağacına göre revize ettik. Arıtma binası Çınar ağacına göre konumlandırıldı. Ağacı koruma altına aldık. İnşallah Uludere İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin tamamlanmasıyla Nuriye, Yeşilköy, İkbaliye, Yeniköy, Kalayık, Hüseyinşeyh, Yukarıhüseyinşeyh, Hicriye, Muradiye, Güldibi, Bıçkıatik, Eskibıçkı, Esentepe, Akçayır, Hacimbey, Beylice, Çukurhan, Pınarlı, Bayraktepe, Köprübaşı, Dereboğazı ve Mahmutbey Mahallelerinin musluklarından birinci sınıf içmesuyu akacak.”

Editör: TE Bilişim