Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek ilçesine ziyarette bulundu. Beraberinde SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan, Ali Oktar ve daire başkanları ile Hendek Belediyesi’ni ziyaret eden Başkan Toçoğlu, devam eden çalışmalar ile ilgili Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’den bilgiler aldı. AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu ve muhtarlar da görüşmelerde bulundu.

Yaşam merkezinde sona yaklaştık

Başkan Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi eliyle Hendek’te inşa edilen yeni yaşam merkezinde incelemelerde bulundu. Toçoğlu, “Hendek’te yeni bir yaşam merkezinin sözünü vermiş, çalışmalarımızı başlatmıştık. Bugün epey bir mesafe aldığımızı görüyoruz. Binalarımız tamamlandı, oyun ve yürüyüş alanları oluşturuluyor, ağaçlar dikildi, otoparkta çalışmalar başladı. Hendek’in yaşam standartlarını yükseltecek örnek bir projede sona yaklaşıyoruz. İnşallah ilçemizin her türlü ihtiyacına cevap verecek bu güzel tesisi tamamlayarak, hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Asfalta 11 milyon

Toçoğlu daha sonra AK Parti Hendek İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Burada partililer ve muhtarlarla ile buluşan Başkan Toçoğlu, “Hendek partimize ciddi destekler sunan ilçelerimizden biri. Bu anlamda bizlerde ilçemizde önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. İlçe belediyemizle, teşkilatımızla, muhtarlarımızla uyum içerisinde çalışıyoruz. Bu yıl Hendek’te toplam uzunluğu 56 kilometre olan güzergahları 88 bin ton asfaltla buluşturduk. Maliyeti yaklaşık 11 milyon. İnşallah 2019’a kadar da grup yollarımızı tamamlayacağız” diye konuştu.

Hizmetler devam edecek

Başkan Toçoğlu, “Önümüzde ciddi bir süreç var. Her zaman söylüyorum: Ankara’da güçlü bir hükümet olmazsa yerelde kimin ne olduğunun pek bir önemi yok. İnşallah büyük fotoğrafa odaklanarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz” dedi. İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Hendek’in hizmetlerde aslan payını aldığını söyleyerek teşekkür etti. İrfan Püsküllü ise Hendek’te ciddi çalışmalar yapıldığını kaydetti ve hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Arıtma tesisi ve yeni içmesuyu hatları

Hendek’te altyapı çalışmalarının da devam ettiğini aktaran Başkan Toçoğlu, “Hendek için birbiriyle entegre iki içmesuyu projesini hayata geçiriyoruz. 16 mahallemiz için Hendek Uludere İçmesuyu Arıtma Tesisi ve 7 kilometrelik yeni içmesuyu hattında çalışmalarımız devam ediyor. 4 milyon lira değerindeki iki projemiz ile Hendek ilçemize bağlı 16 mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın musluklarına daha kaliteli ve bol içmesuyu ulaştıracağız. Hendek Yeşilyurt İçmesuyu Projemizi kısa süre önce tamamladık. Ayrıca Dikmen Grubunda yer alan 8 mahallemiz içinde yeni bir içmesuyu projesi hazırlıyoruz. İnşallah tüm bu projelerimizi birer birer tamamlayarak altyapı anlamında Hendekli vatandaşlarımızın tüm sorunlarını çözüme kavuşturacağız. Hendek’te tamamladığımız altyapı yatırımlarının toplam maliyeti ise 32 milyon.”

Hendek’te sağlam altyapı

Başkan Toçoğlu, “Hendek altyapısına yatırımlarımız bunlarla sınırlı kalmayacak. Tüm ilçenin sorunsuz bir altyapıya kavuşması için projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda bölgeye birinci sınıf içmesuyu sağlayacak Dikmen İçmesuyu Arıtma Tesisi için proje çalışmalarımızı tamamladık. Hendek 2. Etap Kanalizasyon Hattı ve Hendek Yağmursuyu İnşaatı için projelerimiz tamam. İnşallah kısa süre içerisinde bu çalışmalarımıza da başlayarak Hendek’i sağlam altyapıya kavuşturma yolunda attığımız temelleri daha da güçlendireceğiz.”

Editör: TE Bilişim