Marmara depreminin 19’uncu yılında açıklama yapan kurum ve kuruluşlar, deprem gerçeğine işaret edip gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini belirtti.

İşadamından siyasetçisine, belediye başkanından meslek örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarına kadar herkesin, deprem hazırlıklarının bir an önce tamamlanması gerektiği konusunda hemfikir oluşu, 19 yıldır yapılamayanların artık yapılacağı yönünde umut verdi.

HASARLI OKULLAR
Bu açıklamalardan sonra depremin üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen hasarı olduğu halde eğitim-öğretime devam eden okulların, bu eğitim yılında kullanılmayacağını umuyoruz. İnanıyoruz, çünkü dün yaptığı açıklamasında, “Ülkemizin deprem bölgesinde olduğu gerçeğiyle devlet ve millet olarak felaketlere karşı her daim tedbirli olmalıyız. Sorumluluklarımızı unutmamalıyız” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, bu sözlerin gereğini yapacaktır.

RİSKLİ YAPI STOKU
Umutluyuz, çünkü belediye başkanlarının neredeyse tamamı dün açıklama yapıp özetle ‘deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmek, bölgemizdeki binaları güvenli hale getirmek, bilgi-birikim ve teknolojiyi kullanarak gerekli önlemleri almamız gerekiyor” dedi. Bu açıklamayı yapan başkanların da bölgelerindeki riskli binaları güvenli hale getireceğine inanıyoruz. Olası afet sonrasında sığınılacak güvenli bölgeleri oluşturup ilan edeceğini düşünüyoruz.

Editör: TE Bilişim