Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, MHP’nin Ağacık parselleri ve TOKİ projesindeki usulsüzlük iddialarının İçişleri Bakanlığı’nca soruşturulduğunu ve belediyenin uygulamalarının yerinde olduğu kararına varıldığını belirtti. Soğuk, iddiaları dile getiren MHP Sakarya İl ve Ferizli Teşkilatlarına seslenerek, “Hani usulsüzlük vardı?” diye sordu.

Ahmet Soğuk, İçişleri Bakanlığı’nın konuya ilişkin kararının ulaşmasının ardından yazılı bir açıklama yaparak, adaletin yerini bulduğunu belirtti. Soğuk, “Adalet er ya da geç mutlaka tecelli eder. Hiçbir yalan sonsuza kadar sürmez. Günün birinde mutlaka ortaya çıkar” dedi.

İddiaların asılsız olduğunun belgelendiğini vurgulayan Soğuk, şunları kaydetti:

“Hani Ağacık parsellerinin satışında TOKİ araya katılarak rant sağlanmıştı? Defalarca belediye meclisini işgal eden bu iddianın iftira olduğu Bakanlıkça belgelendi..

Çok değil; yaklaşık 6-7 ay önce; MHP İl Başkanı (şuan milletvekili), MHP Ferizli İlçe Başkanı ve Meclis üyeleri ortak basın bildirisi düzenlemişlerdi. Ellerinde delil olmadan, Ağacık Mahallesinde iki parselin ihalesinde usulsüzlük olduğunu, TOKİ projesiyle oradan rant sağlandı iddiasıyla beyanatlar yayınlamışlardı. Neşriyat hesapları yaparak, sosyal medya ve gazetelerden manşet manşet paylaşmışlardı. Aylarca Sakarya gündemine sakız gibi yapıştırmışlardı. Nedendir bilinmez MHP İl ve İlçe Yönetimi dâhil iddiayı ısrarla tekrarlamıştı. Bizlerde o zaman konuyu delileriyle birlikte açıklayarak bir usulsüzlüğün olmadığını kamuoyuna duyurmuştuk. Fakat yine de kendileri çalıp kendileri oynamaya devam ettiler.

Bunun üzerine konu araştırılsın diye iç işlerinden müfettiş istediğimizi yazılı olarak bakanlığa bildirdiğimizi kamuoyuyla paylaşmıştık. Ankara’dan müfettişler geldi ve derin bir araştırma ile gerekli çalışmasını yaptılar. Hazırladıkları kapsamlı raporu da İç İşleri Bakanlığına sundular.

İşte bu rapor, “Hem Ağacık’ta ki parsel ihalesinde, hem de satışlarda belediyenin bir usulsüzlüğünün olmadığını belgeleriyle ortaya döktü.” Kısacası konuyla ilgili iddiaların asılsız olduğu ve belediyenin usulsüz iş yapmadığı İç İşleri Bakanlığınca belgelendi. Müfettişler araştırma yaparken muhalif grup ellerini ovuşturmaya başladı. Basınları başkanın şoförünün kaçtığını bile yazdı.Şimdi MHP’li kardeşlerimize soralım: Hani yolsuzluk vardı? Hani rant sağlanmıştı?”

NE DİYECEKLER?

“delilsiz iddialarla yaygara yapan MHP’li kardeşlerimiz; o gün çok esip gürlediniz. Ama bugün rüzgâr ters yönden esti. O gün MHP grup başkan vekili kardeşimiz mecliste attığı nutukta: “3 mahkeme vardır: 1. İnsan Vicdanı. 2. Devlet Mahkemeleri. 3. Mahkeme-i Kübra.” Demiş ve bu suçlamaları tekrarlamıştı.

Şimdi ortaya attığınız iddiaların boş olduğu ortaya çıktı. Acaba vicdanları sorgulayan bu kardeşimiz ne der?

Normal mahkememiz sonuçlandı ve bitti. Aşağıda sunacağımız belge ile vicdan mahkememiz de bitti.

Ancak sizinle olan mahkeme-i Kübra işini biz bilemeyiz. Onu bilen bilir. Acaba Sayın başkandan özür dileyip helalleşebilecek misiniz? Yoksa Mahkeme-i Kübra’ya mı bırakacaksınız?

Dileğimiz şu güzel ilçemizde yönetici pozisyonunda olanların birbirlerini suçlarken daha dikkatli olmaları ve musalla taşında olana rahatça haklarını helal edebilmeleridir.”

Editör: TE Bilişim