Sakarya Kamp ve Karavancılar Derneği Basın Sözcüsü Şaban Mergül, Türkiye Karavancılar Federasyonu bünyesindeki birçok derneğin katılacağı festivale doğaseverlerin de katılarak kamp yapacağını söyledi. Festivale Avrupa ülkelerinden de karavancıların katılarak organizasyona renk katacağını ifade eden Mergül, “Serdivan Gölpark’ın muhteşem doğası içinde iş stresinden bir nebze de olsa uzaklaşacağınız bu festival ücretsiz olup tüm halkımız davetlidir” dedi.

Mergül, program akışını ise şöyle özetledi:

“4 Mayıs’ta TEM üzerindeki Berceste tesislerinde karavancıların toplandıktan sonra eskort eşliğinde Adapazarı şehir merkezine, oradan da Serdivan Belediyesi önüne geçilecek. Mini bir tören yapıldıktan sonra karavancılar topluca Sakarya Üniversitesi’ne gidecek. Adıbahçe’de birlikte içilen çaydan sonrası üniversite arka kapısında çıkılarak Serdivan GölPark tesislerindeki festival alanına girilecek.

Büyük katılımın olması beklenen festival çerçevesi içinde 5 Mayıs Cumartesi gecesi kamp ateşi yanında dilek fenerleri uçurularak geceye ayrı bir ahenk katılacaktır.

6 Mayıs Pazar günü ise katılımcılara Sakarya sınırları içindeki Abhaz kökenlilerin düzenleyeceği organizasyonda geleneksel yemekler ikram edilecek. Gün bitiminde festival sona erecek.”

Editör: TE Bilişim