Adapazarı Ziraat Odası’ndan yapılan açıklamada; “Gökçeören ovasında 36 bin dönüm arazinin tekrar 2. Ye ekilip sular altında kalması çiftçilerimizi hüsrana uğrattı. Son yıllar da Gökçeören Ovasında en az iki defa yerler bozulup ekilmektedir. Gökçeören de sel suları çekildikten sonra bir daha ekim yapmaya imkan ve yeterli zaman yok. 3. Ekim için yeterli zaman olsa da çiftçilerimizin ekim yapmaya gücü kalmadı. Çiftçilerimizin maliyetlerinin son birkaç yıldır arttığı ve ürünlerini değerinde satamadığından 2. Ve 3. Ekimleri yapamıyorlar.

Gökçeören Ovası ile ilgili son yıllarda Çözüm öneriler sunulmuş olup bununla ilgili sonuca ulaşılamamıştır. Burada civar tepelerden gelen yağmur ve sel suları gökçeören ovasında birikmektedir. Bu biriken suların tahliyesi yeterli seviyede sağlanamamaktadır. Gökçeörenle ilgili bu sorunun yıllardan beri çözülemediği için çiftçilerimiz mağdur olmaktadır. Gökçeörende bu sorunla ilgili yapılması planlanan Otopomp projesinin tamamlanmadığı ve bu yüzden sel sularının tahliyesi yapılamamaktadır.

Adapazarı Ziraat Odası olarak bu bölgemizdeki çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz.

Çiftçinin çilesini yerinde görmek isteyen yetkililere sesleniyoruz. Sakarya’daki tüm yetkilileri Gökçeören Gölü’ne davet ediyoruz” denildi.

Editör: TE Bilişim