Yapılan ziyaret sonrası İyi Parti il başkanı Selçuk Kılıçaslan yaptığı açıklamada;
Ne yazık ki son yaşanan olaylar, aldığımız bilgiler ve yaptığımız görüşmeler sonrası insan sağlığı gibi önemli bir konuda da şehrimizin sınıfta kaldığını görmüş bulunmaktayız. Öncelikle insanların hastalanmasına, hatta bu hastalıklar sonucu ölümlere dahi yol açan bu sahtekarlığı yapan gizli katillerin, en ağır şekilde cezalandırılması gerektiği kanısındayız. Bugün bunu yapan sahtekarlar sadece cüzi para cezaları alıyor. Firmaları kapansa bile eşi dostu çoluğu çocuğu adına yeni firma açıp, insanlarımızı zehirlemeye devam ediyorlar. Gıda teröristlerin cezası çok daha ağır ve caydırıcı olmalı diye düşünüyoruz.

Diğer bir husus ise; şehrimizdeki bu vakalar karşısında Tarım il müdürlüğünün neden pasif kaldığı konusudur. Günlerdir basın önünde konunun taraflarının yaptığı açıklamalar yenilir yutulur cinsten değildir. Öyle ki İl tarım müdürünün bazı firmaları kolladığı, gelen ihbarları kurum ve kişi ayrımı yaparak değerlendirdiği, yapılması gereken denetimleri yapmadığı, sırtını dayadığı siyasetçiler sayesinde yıllardır yan gelip yattığı  gibi birçok konu kamuoyu önünde tartışılmaktadır. Sonuç olarak insan sağlığını koruması gereken kurumlardan birinin başında olan bir yöneticinin, bu konular ile ilgili tartışılıyor olması bile bir güvensizlik ortamı yaratmıştır. Bu nedenle bu konular netleşene kadar, ivedilikle tarım il müdürünün görevden alınması ve bu ithamlar  hakkında da  savcılığın harekete geçmesi gerekmektedir.

İyi parti olarak insan sağlığı ile oynayan sahtekarların ve görevini yapmayıp bunlara göz yuman,adam kayıran bürokratları takip ettiğimizi bir kez daha belirtip, ilin mülki amirlerini ve savcılarını bu konu hakkında  göreve davet ediyoruz, dedi.  

Editör: TE Bilişim