Sakarya’da tarihi eserlerin sayısı elle sayılacak kadar az. Var olan değerler ise maalesef gerekli ilgiyi görmüyor. Geyve Hocalar Mahallesinde bulunan iki asırlık tarihi bulunan Aziz Sarkisyan Kilisesi de bu eserlerden sadece biri. Kaderine terk edilmiş görüntüsüyle dikkat çeken kilise define avcılarının da hedefi haline gelmiş. Geyve Boğazı Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği kilisenin onarılarak turizme kazandırılmasını istiyor.

Turizm potansiyeli
Tarihi kilisenin yok olmaya yüz tuttuğunu belirten Geyve Boğazı Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Kamuran Tan, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bir an önce harekete geçmesi gerektiğini belirtti.
Bizim Sakarya Gazete konuşan Tan, “Yıllardır terk edilmiş halde duran bu kilisenin turizme kazandırılmasını istiyoruz. Dünyada bu tür tarihi mekânlar turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Turist demek ekonomik canlılık demek. Yetkililer bu tarihi değeri define avcılarına bırakmasın. Çünkü defineciler uyumuyor, burayı talan ediyor yılardır bu tarihi kilisenin onarılarak turizme açılması için çağrı yapıyoruz sesimiz duyan yok” dedi.

Editör: TE Bilişim