Alifuatpaşa Özel Eğitim Okulunda kahvaltıyla başlayan program gün boyu devam etti.

Alifuatpaşa Özel Eğitim Anaokulunda kahvaltı, Doğantepe YİBO Okulu’nda kadın öğretmenler ve velilerle devam etti. Geyve Belediyesi adına başkan yardımcısı ve belediye çalışanları şehir içi yolcu taşıyan araçlarla yolculuk eden kadınlara, pazarda tezgah açan emekçiye, Kuran Kursları’nda eğitim gören kadınlara karanfiller dağıtıldı. Geyve’de ki etkinlikler KABET ekibinin ‘Hep gül Aysel’ oyunuyla final yaptı.

"Hayatın her alanında"

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle ilçede yapılan etkinlikleri değerlendirdi. Kaya, “Kadınlarımız hayatın her alanında emek veriyorlar. Tarlada, bağda, bahçede işçi, evde anne, pazarda esnaf kısaca kadınlarımız hayatın her alanındalar. Geyve Belediyesi olarak senede bir gün değil her gün hatırlanması düsturu ile hareket ediyoruz. Özellikle 8 Mart’ta seçilmişlerin değil kadının ön planda olması ve onlara armağan edilmen günün anlam bulmasını istedik” dedi.

"Kadın sabırdır"

Kadınları kategorize etmek veya onların düşkünmüş gibi gösterilmesinin doğru olmadığını anlatan Başkan Kaya, "Bugün Dünya Kadınlar Günü, kadın kimdir? Kadın anadır, kadın sevgidir, kadın şefkattir, kadın hayattır, kadın sabırdır, kadın çiçektir. Kadın hakları, insan haklarından ayrı tutulamaz. "Kadınlar size Allah’ın emanetidir" der H.Z. Muhammed (S.A.V.). Kadınlarımızla alakalı onlarca süslü cümle kurulabilir. Hepimizin idrak etmesi gereken durum kadın vatandır. Ülkemizle ilgili bir tamlama yaparken bile Babavatan demiyor Anavatan diyoruz. Kadınlarımız aynı zamanda vatan savunmasına gözünü kırpmadan giden yiğitlerdir. Kadınlarımızın tarihte neler yaptıklarını okuyoruz. Erzurum’da Kara Fatma olup Balkanlardan, Kafkaslara kadar cephe cephe dolaşır. Yeri gelir Hafız Selman olur. Tüm şehri organize eder cepheye lojistik destek sağlar. Yeri gelir Şerife bacı olur. Bu yolda kendisi de şehadete yürür. Yeri gelir Nene Hatun olur. En yakın tarihte hainlerin darbe girişiminde de gördük ki kadınlarımız vatanı için namerdin karşısına yiğitçe dikilir. Toplum olarak vefalı, cefakar, sabırlı kadınlarımız sayesinde ayaktayız. Bu vesileyle bir kez daha kadınlarımıza ithaf edilen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Kaynak: iha