Sakarya SATSO Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde ilimizde eğitime öğretime devam eden iletişim bölümünden genç iletişimciler yetişiyor.

Okul 1996-1997 eğitim öğretim yılında Adapazarı Ticaret Meslek Lisesi içinde ATSO Ticaret Meslek Lisesi olmak üzere 48 öğrenciyle eğitim öğretime başladı. Bugün mevcut öğrenci sayısı 645’e yükseldi.

EĞİTİM-ÖĞRETİM

1996-1997 eğitim öğretim yılı 2.dönem başında Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası’nın yaptırmış olduğu şu anki binası taşınarak eğitim öğretime başladı. 2002-2003 eğitim-öğretim yılında tam gün tam yıl uygulamasına geçildi, aynı yıl açık mesleki lise eğitime başladı. 2010-2011 Eğitim-Öğretim döneminde okul bünyesinde Anadolu İletişim Meslek Lisesi (Gazetecilik) bölümü açıldı.

İLETİŞİM ALANI

SATSO Meslek Lisesi Müdürü Engin Arı okulun mevcudunun 48 ile başlayıp 645 yükseldiğini belirterek, “Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre okul taban puanımız biraz daha yükseldi. Bu yıl okulun taban puanı 294.6262’dir. Birçok meslek lisesinden puanımız yüksek. Biz ara eleman değil ana eleman yetiştirmek üzere buradayız. SATSO Meslek Lisesi iletişim alanı dışında ayrıca büro yönetimi, muhasebe ve bilişim bölümlerinin de ilimizin iş dünyasının ara eleman ihtiyacına yönelik öğrenciler yetiştiriliyor” diye konuştu.

ÖNLERİ AÇIK

SATSO Meslek Lisesi İletişim Bölümü Öğretmeni Erol Gökçe, Sakarya’nın köklü meslek liselerinden olan SATSO Meslek Lisesi bünyesinde iletişim bölümünden mezun olan öğrencilerin Sakarya yerel gazetelerinde iş bulmada sorunlar yaşadığını bu sorunları atlatanların önlerinin açık olduğunu söyledi. Gökçe ayrıca, iş bulmada sorunlarla karşılaşan öğrenciler için bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti. Ayşegül Karatepe

Editör: TE Bilişim