Kendi imkanları ile kurarak yayına aldıkları 7.haber.com isimli haber portalının yeni arayüzü için Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Engin Kaşdaş'a teşekkür eden genç editörler, oldukça keyifli bir ders havasında geçen ziyaretleri sırasında haber sitelerinin yeni arayüzünün kullanımı ile ilgili detaylı bilgiler aldı. Öğrenciler ayrıca Basın İlan Kurumu Sakarya Şubesi’ni gezerek kurum çalışmaları hakkında da bilgi sahibi oldu.

Bu yaşta haberciliğe merak sarmanın, özellikle de “doğru haber” sloganı ile yola çıkmanın önemine değinen Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Engin Kaşdaş, İmam Hatip Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi 5 arkadaşın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gözlem yapmak, haber vermek, bilgilendirmek, kamuoyu oluşturarak sorunların çözümüne katlı sağlamak gibi önemli bir fonksiyona sahip olduğu için gazetecilik mesleğinin kutsal sayıldığını kaydeden Kaşdaş, “Kendi arkadaş çevrelerinden, kendi okullarından başlayarak haber ve bilgi üreten, kitlelerin gözü, kulağı, sesi olmayı hedefleyen bu öğrencilerimizin gelecekte de önemli başarılara imza atacağına inanıyorum. Bundan sonra da bu arkadaşlarımıza ihtiyaç duydukları desteği vermeye devam edeceğiz. Tüm öğrencilere örnek olması temennisiyle bu genç kardeşlerimizi bir kez daha tebrik ediyorum. 7-haber.com’in yeni arayüzü hayırlı olsun” diye konuştu.

Her alanda olduğu gibi habercilik alanında da eğitimin önemine değinen Kaşdaş, ziyarette ayrıca öğrencilere haber kaynakları ve bilgiye ulaşma yolları ile ilgili bilgiler aktardı.

Kaşdaş, son olarak çeşitli hediyeler verdiği öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilişim