Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Engin Kaşdaş, kurum olarak gazetelerin desteklenmesi noktasında azami gayret sarfettiklerini, geride kalan 2018 yılı içerisinde önemli düzenlemelerin hayata geçirildiğini dile getirerek; bu hususta gazetelerin ortak bir paydada buluşması ve birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yaptı.

Basın İlan Kurumu Sakarya Şubesi’nce düzenlenen kahvaltılı programda bir araya gelen reklam müdürleri, sektörün mali sorunlarını masaya yatırarak çözüm önerilerini tartıştı. Programda reklam veren resmi makam, kurum ve kuruluşlarla ikili ilişkiler, reklam fiyat tarifeleri, Basın İlan Kurumu ile koordinasyon, gelir arttırıcı tedbirler ve reklam departmanlarının karşılaştığı sorunlar detaylı olarak masaya yatırıldı.

Davete icabet eden Reklam Müdürlerine teşekkür eden Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Engin Kaşdaş, kurum olarak gazetelerin desteklenmesi noktasında çok önemli düzenlemeler yaptıklarını hatırlatarak, “Kurumumuzun gayretlerinin yanında yayınlarımıza de mali imkanlarını arttırma noktasında önemli görevler düşmektedir. Bu bakımdan reklam departmanlarının daha aktif çalışmalar yürütmesi, daha fazla gelir kaynağına ulaşılabilmesi için çeşitliliği arttırması, gazetenin yanında yapılacak özel çalışmalarda istikrarı sağlaması ve tüm gücüyle bu anlamda kurumsal faaliyetlere imza atması gerektiğini düşünüyoruz. Karşılaşılan sorunların ortadan kaldırılması ve reklam gelirinin önündeki engellerin aşılması için de bireysel hareketlerden kaçınılması, ortak bir paydada buluşularak muhataplara bunun hissettirilmesi, özellikle resmi reklamlar konusunda Basın İlan Kurumu ile koordineli hareket edilmesi, kuruma bildirilen reklam fiyat tarifelerinden taviz verilmemesi noktasında azami gayret sarfedilmesi büyük önem taşımaktadır. Reklam departmanlarının ve gazetelerin bütün birimlerinin kaliteli yayıncılık, kaliteli habercilik, kaliteli mizanpaj konusunda varsa eksiklerini giderme noktasında her türlü gayreti desteklemeye hazırız. Reklam departmanları ile bu anlamda belli periyotlarda bir araya gelmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Böyle bir organizasyonda bir araya gelmenin önemli olduğunu dile getiren ve bu nedenle Basın İlan Kurumu Sakarya Şubesi’ne teşekkür eden Reklam Müdürleri de, karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini istişare etme imkanı buldu.

Teknik bazı konuların da görüşüldüğü ve oldukça verimli geçen programın ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Editör: TE Bilişim