Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya İmam-Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen Mezunlar Günü programına katıldı. Vali Mustafa Büyük Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde gerçekleştirilen programda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İl Müftüsü İhsan Açık, SİMDER Başkanı Yahya Bakır, dernek üyeleri, mezunları ve mensupları yer aldı.

Eğitimde geniş imkanlar

Geçmiş döneme bir yolculuk yaptıklarını, dostlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Maneviyat yüklü bir toplantıda bulunmanın heyecanını yaşıyorum. Gayretlerimizle bugünlere gelmenin mutluluğunu hep birlikte paylaşıyoruz. Kader, gayrete aşıktır. Rabbim bizlerin gayretini arttırarak devam eden kullarından eylesin. Şuan karşımda duran hocalarımı her zaman örnek aldım. Biz davranışlarımızla topluma örnek olan ve toplumu doğru şekilde yönlendirebilen insanlardan olmalıyız. Bizim lise zamanlarımızda imkanlar bu kadar geniş değildi. Bugün bu imkanların geldiği noktayı görünce ülkemle gurur duyuyorum. 1974 yılında mezun olduğum ve yıkılan Adapazarı İmam Hatip Lisesi’nin yerine iki yeni okul için geldiğim ilk gün çalışmaları başlattım. Eğitim bizim için her zaman ön planda olacaktır. Bizi bir arada tutan aldığımız eğitim ve ahlakımızdır. Rabbim birliğimizi daim etsin” dedi.

Bin yıllık medrese geleneği

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Bugünlere gelmemizde emeği olan bütün büyüklerimizden Allah razı olsun. İmam Hatip okulları sayısal olarak çok fazla öğrenciye eğitim veriyor. Bundan sonra bize düşen görev ahlaklı gençler yetiştirmeye özen göstermek olacaktır. Yaptığımız çalışmalar ve gerçekleştirdiğimiz konferanslar ile olabildiğince fazla gence ulaşmayı hedefliyoruz. İmam Hatip Liseleri müspet ilimleri ve dini ilimleri içerisinde toplayan bin yıllık medrese geleneğimizin devamıdır. Önemli olan bu okullarda öğretilen değerleri unutmadan bir ömür boyunca o değerlere sadık kalarak yaşamaktır. Allah bu millete ve dinimize hizmet etmeyi hepimize nasip eylesin” ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim