Prof. Dr. Mehmet Çelik, “Peki bu FETÖ bitti mi? Hayır, bitmedi. Hala var ve Tayyip Erdoğan’ın çevresinde de var, AK Parti’nin içinde de var. Erdoğan’ı tek bırakmaya çalışıyorlar” dedi.

Kocaali Belediyesi ve Kocaali Kaymakamlığı iş birliği ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile etkinlik düzenlendi 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıldönümünde Sakarya’da binlerce kişi 15 Temmuz Zafer Meydanında buluştu.

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, burada yaptığı konuşmada “15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıldönümünde şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı bir yaşam diliyorum. 15 Temmuz; bu necip milletin uyanışıdır” dedi.

Kaymakam Emre Nebioğlu da, “Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu öyle bir ihanettir ki bin yıl yaşadığımız bu topraklarda emsali gözükmedi. Ama başaramadılar. Kara bir gece olan bu gece unutulmadı. Bizi en zayıf yerimizden vurmaya çalışanları unutmayacağız. Bugün bu ruhu tekrar yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah’a emanet olun” diye konuştu.


HEDEFLERİ ERDOĞAN…

15 Temmuz Etkinlikleri kapsamında programa konuşmacı olarak katılan Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik ise Irak’ta Saddam Hüseyin’i Kesnizani tarikatının devirdiğini ve bu tarikat ile FETÖ’nün tıpatıp benzediğini söyledi.
Kesinazi’nin Amerika tarafından yönlendirildiğini, FETÖ’nün de aynı yerden kumanda edildiğini anlatan Çelik, “FETÖ’nün de 70’e yakın ülkede faaliyeti var, Türkiye’nin hemen her ilçesinde yurdu okulu ve faaliyet kolu var. Ve 15 Temmuz 2016’da, Kesnizani’nin Saddam Hüseyin’e ve Irak’a oynadığı oyunun aynısını Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye’ye oynadılar. Kesnizani başarılı oldu. Ama Allah’a şükürler olsun ki Türk Milleti’nin yüzlerce şehit vermek pahasına dik duruşu, demokrasi ve halk iradesine sahip çıkışı, liderine sahip çıkışı sayesinde FETÖ yaptığı hain darbe girişiminde başarılı olamadı” dedi.


“Peki bu FETÖ bitti mi?” diye soran Çelik, şöyle devam etti:
“Hayır, bitmedi. Hala var ve Tayyip Erdoğan’ın çevresinde de var Ak Parti’nin içinde de var. Erdoğan’ı tek bırakmaya çalışıyorlar. Bakın bu tek başına Tayyip Erdoğan meselesi değil. Bu Türkiye meselesi. Vatanını seven bütün kardeşlerim. Sizlere sesleniyorum. Gelin el ele omuz omuza verelim ve içimizde halen varlığını sürdüren bu hainleri tek tek adalete teslim edelim içimizden temizleyelim. Başka türlü kurtuluş yolumuz yok. Bir olmaktan bütün olmaktan başka çaremiz yok.”
 

Anma etkinliğine Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı av. Lütfi Bayraktar, Muhtarlar Derneği Başkanı Ertuğrul Akyüz, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Gaziler, Şehit yakınları, Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, önceki dönem Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilişim