Yetkililer inşaatın hızla devam ettiğini, bir yıl içerisinde bitirileceğini söylediler.

Trafo merkezinin bitirilmesi ile ilçede elektrik kesintileri sıfırlanacak. Elektriğin kalitesi artacak. Ayrıca sanayi bölgelerimiz ile sulama enerjileri, evlerde kullanılan elektrik, sağlıklı, kesintisiz ve kaliteli elektriğe kavuşacak.

Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ‘’ Şuanda ilçemizde elektrik 45 km mesafedeki indirme merkezinden gelmektedir. Bu indirme merkezi Ferizli’den başka yerleri de beslemektedir. Mesafeye bağlı ve hızlı büyümenin ve gelişimin doğurduğu enerji sıkıntıları oluşabiliyor. Daha önce kamuoyuyla da paylaştığımız gibi Önlem almak için TEİAŞ ile çalışmalar yaptık. Karadiken Mahallemize Büyük Trafo İndirme Merkezi kuruyoruz. Ayrıca bu Büyük Trafo İndirme Merkezi, Ferizli ve çevresini beslemek üzere kuruluyor.

Bugün bölgeyi gezdik. Çalışmalar hakkında bilgi aldık. İnşallah bu yılsonu tamamlanacak enerji sıkıntısı yaşamayacağız. O zaman dünya standartlarında elektriğe kavuşacağız. Ferizli’nin ileride enerji dar boğazı ile karşı karşıya kalmaması yönünde bugünlerden önlemimizi alıyoruz. Halkımızın enerji konusunda da rahat edeceğinden şüphesi olmasın,’’ dedi.

Editör: TE Bilişim