Tazminatsız işten çıkartıldılar..

Toplam 31 işçi tazminatsız işten çıkarıldığı 4 işçinin emekliye sevk edildiği fabrika önünde dün duygusal anlar yaşandı. Çevik Kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı fabrika da, bir hafta önce işten atılan ve arkadaşlarına destek vermek için fabrika önüne gelen işçiler, fabrika yönetimi tarafından işlerine tazminatsız son verilen işçi arkadaşlarına destek verirken duygusal anlar yaşadılar.

“Allaha havale ediyor, vicdanları ile baş başa bırakıyoruz.. “

Aralarında 17 yıldan bu yana fabrikada çalışanlarında bulunduğu işçiler fabrikadan ellerinde çıkış kağıtları ile fabrikayı terk ettiler. İşten çıkan işçiler adına bir açıklama yapan Faruk Vural, 4 aylık süren hak arama davalarının, hak arayan tüm işçilerin işten çıkarılması ile son bulduğunu ifade ederek,  “ Şu gördüğünüz fabrika bizim canımız ciğerimiz namusumuz. Biz öyle gördük öyle çalıştık. Bu işten çıkarmaları bize reva görenleri de Allaha havle ediyoruz, vicdanları ile baş başa bırakıyoruz “ dedi.

“ 4 aydır fabrikanın bir taşına zarar vermedik.. “

Vural, “ 17 senelik arkadaşlarımız bir çırpıda harcandı. Niye harcandı? Sendikaya üye oldukları için harcandı. Zam istedi onun için harcandı. Arkadaşlarımız 4 aydan bu yana şu fabrikanın tek bir taşına zarar vermeden sadece isteklerini söylediler. Tırnağımız kadar bir zararımız olmadı. 4 aydan buyana istediğimiz iki kuruşluk zam bize çok görüldü. 17 senelik işçisine 100-200 lira zam yapamayan bir yer de çalışmak bizim içinde haramdı. Bundan sonraki davamız yargıda devam edecek “ dedi.

Daha sonra işten çıkartılan işçiler fabrika önünde bir birlerinden helallik isteyip vedalaşarak fabrikanın önünden yarılırken, çevik kuvvet ekipleri de bir süre sonra fabrika çevresinde aldıkları güvenlik önlemelerine son verdiler.

Kaynak: www.pamukovahalk.com

Editör: TE Bilişim