Hendek Rasimpaşa Camii karşısında kurulan empati istasyonun açılış törenine Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Hendek Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Deniz Kün, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Kurum ve Daire Amirleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Vatandaşlar katıldı.

“Teşekkür ediyoruz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Empati İstasyonu Rehberlerinden görme engelli Yusuf Durdurmuş, “Projeyi belediyeye sunduğumuzda sağ olsunlar bu bir projenin Hendek’e çok şey kazandıracağını söylediler. Hendek Belediyesine ilgi ve alaka göstererek empati istasyonumuzun kurulumunu gerçekleştirdiler. Bu anlamda bizlere destek veren başta Hendek Belediye Başkanımız İrfan Püsküllü olmak üzere Hendek Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü Yetkilileri ve personelimize bu projeye sahip çıktıkları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Hendek Belediyemizi tebrik ediyoruz”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce konuşmasında, “Engelli olma durumu toplumda her bireyde görülebilecek, her an başımıza gelebilecek, tüm toplumu ilgilendiren önemli bir konu. Bugün Hendek Belediyemizin gerçekleştirdiği bir proje için buradayız. Öncelikle Belediye Başkanımızı böyle duyarlı ve farklı bir projeyi ilimize kazandırdığından dolayı teşekkür ediyorum. Bu projelerin toplum olarak kabullenilmesi ve bu çalışmalara destek olunması gerekiyor. Bu anlamda başta Hendek Belediyemiz olmak üzere ilgili Sivil Toplum Kuruluşumuz ve Engelli kardeşlerimizi tebrik ediyor, projemizin Hendek’e, engelli kardeşlerimize ve duyarlı tüm Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Tam anlamıyla destek veremediğimiz için özür diliyoruz”

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ise yaptığı konuşmada, “Proje ile alakalı olarak bizlere müracaat edildiğinde proje 150 metrekare bir alan üzerineydi bu kadarını karşılayabildik. Bu anlamda isteklerini tam anlamıyla karşılayamadığımız için kendilerinden özür diliyoruz. İmkanlar neticesinde farkındalık yapmak amacıyla bu kadarını yapabildik, inşallah ilerleyen zamanlarda engelli arkadaşlarımız kardeşlerimiz için daha büyük ve daha güzel hizmetlerde bulunuruz. Hendek İlçesi engellilerine çok değer veren bir İlçe. Bizden önce Eski Belediye Başkanımız bu öncülüğü başlattı bizler de devam ettirmeye çalışıyoruz. Belediye olarak yapılan hizmetlerde birinci önceliğimiz engelli Vatandaşlarımız. Bu anlamda bu farkındalıklarından dolayı öncelikle Engelli kardeşlerimizi tebrik ediyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, 25. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci ve Empati İstasyonu Rehberleri Yusuf Durdurmuş, Muammer Şefik ve Özgür Becit açılış kurdelesini kesti.

Empati istasyonu 20 gün boyunca Hendek Rasimpaşa Camii karşısında misafirlerin ziyaretine açık olarak hizmet verecek.

Kaynak: iha