Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis üyeleri komisyon raporları, ilçe belediyelerinden gelen meclis kararlarının da yer aldığı ilave 8 maddeli toplam 77 gündemi karara bağladı. Mehmetçik Vakfı, Büyükşehir Meclis Üyeleri’ne oturum ücretlerini ulaştırmaları dolayısıyla teşekkür mesajı gönderdi.

Proje olursa kredi verilir

Mecliste MHP Grup Sözcüsü Erkal Etçioğlu Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en borçlu 3. Belediye olduğu konusunu gündeme getirdi. Etçioğlu, “Şunu biliyoruz ki proje olursa kredi verilir. Krediyle borçlanırsın. Proje varsa İller Bankası’ndan ne verirlerse alalım. Nasıl olsa projelerin karşılığı İller Bankasının ilimize verdiği paydan otomatik olarak kesiliyor” ifadelerini kullandı.

Her şey açık ve şeffaf

Başkan Toçoğlu, “Şehrimize yatırım için kredi kullanıyoruz. Türkiye’nin en borçlu 3. belediyesi tabii ki değiliz. Bahsi geçen rakamlar İller Bankası kredileriyle ilgili. Kredibiliteniz varsa kullanabilirsiniz. Büyükşehir Belediyemizde her şey açık ve şeffaf. Zaten Büyükşehir Meclisi’nde yetki alarak İller Bankası’ndan kredi kullanıyoruz. İstenirse tüm kredilerin dokümanlarını verebiliriz. Biz Türkiye’nin kredi kullanmada 3. Belediyesiyiz. Genel borç durumunda Türkiye’de en borçlu 3. Belediye olmamız mümkün değil” diye belirtti.

Sağlık İl Müdürlüğü’ne tahsis

Meclis Toplantısı’nda Sağlık İl Müdürlüğü’ne 15 Temmuz Camili Mahallesi’nde bulunan Kalıcı İş Merkezleri arasında yer alan bir binanın bazı bölümlerinin tahsisi oy birliğiyle kabul edildi. Üsküp Büyükelçiliği’nin talebi üzerine Ertan Şakiri isimli vatandaşa yardım edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Gündem maddeleri

1 ve 29. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan geldiği şekliyle kabul edildi. 30. madde Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan, 31. madde Hukuk Komisyonu’ndan geldiği şekliyle kabul edildi. 32-61. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 62 ve 69. madde Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 63, 64, 65, 66, 67, 68, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ve 77. maddeler oy birliğiyle kabul edildi.

Editör: TE Bilişim