Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya yoğu bir kaıım var. Adliye içi ve dışında  büyük bir kalabalık var. Acılı eş Halid El Rahmun, duruşma salonunun kapısında bekliyor. Duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan da katılacak. Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Esra Turgut ve Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Elif Düzgün de  müdahillik talepleri kabul edilirse duruşmaya katılacaklar.

Amani'nin eşi Halid El Rahmun'a destek olmak ve kadına yönelik şiddete karşı tepkilerini getirmek üzere çok sayıda Sakaryalı da duruşmayı izlemek üzere Adliye'ye geldi. Memur Sen Sakarya Şubesi Kadın Kolları Başkanı Meral Alparslan ve üyeleri ile Eğitim Sen'li kadınlar da duruşma salonunun önünde salona girmek için bekliyor.
Duruşma salonuna STK'lardan birer temsilci alındı. Duruşmayı izlemek için beklyenler dışarı çıkarıldı.
 

-Sanıkların ifadeleri bitti, sanık avukatları savunma yapmadılar ve ek savunma için süre talep etmediler.

C.M: Ekleyeceğim yok.

B.K: ben cinayet işlemedim, sadece tecavüz suçunu işledim.

Duruşmaya 13.40'a kadar ara verildi.
 

-B.K: benim maktülün eşi ile ilgili hiç bir düşmanlığım yoktu. C.M beni günlerce konuşup kandırdı. Beni yönlendirdi.Kandırılıldım. (Aynı cümleyi C.M. de kurdu bu arada)
 

-Sanıklardan B.K.'nın ifadesine geçildi. Hemen hemen olayın tamamını ancak C.M.'nin anlattığının tam tersine çevirerek anlatıyor.

-C.M. olayı ve sonrasını tüm ayrıntılarıyla anlattı. Savcılıkta kabul ettiği bazı suçları, duruşma salonunda kabul etmedi. Savcılıkta mecbur kaldım, beynim allak bullaktı, cinsel istismar suçunu kabul edip,çok pişmanım dedi.

-Mahkeme Başkanı sanıklardan, C.M.'nin karokolda verdiği ilk ifadeyi okuyor. Bugün verdiği ifadeyle arasında çelişkiler olduğu çok açık.

-C.M Maktülün eşiyle arasında bir düşmanlığın olmadığını söylüyor. B.'nin onu yönlendirdiğini anlatıyor. Verilen ifadeye bakılırsa, cinayetin önceden planlandığı anlaşılıyor.

-Mahkeme Başkanı: kadın ne zaman öldü

C.M. : galiba bezi ağzına tıkayınca.

-Mahkeme Başkanı: Canlı olsa öyle bırakır mıydınız?

C.M. : Hayır bırakmazdık.

-C.M. : kadının ellerini evde bağlamıştık, sonra tecavüz ettiğimiz yerde de ağzını bez gibi bişiyle kapattık. "İŞ" bittikten sonra B. Beni eve bıraktı. Saat kaçtı bilmiyorum. #EmaniArRahman


-C.M. : Bebeği de arabadan indirdik, üzerlerine ağaç dalları, yaprak serptik. B. Bana da yardım et diyordu. Üstelerini örterken kadının hamile olduğunu anladık. Gün ışımıştı artık.

-C. M. : tekrar arabayla hareket ettik, 5dk. gittik, başka bir ormanlık alana geldik. Sonra B. kadını arabadan yine indirdi. Yerden aldığı kalın bir ağaç dalıyla, yüzüne ve başına sayısını bilmediğim kadar çok vurdu. Bebeğin hiç sesi çıkmadı. 

-C. M. : B. bana da tecavüz et dedi, ben de ettim. Mahkeme Başkanı: Bu kadın 9aylık hamileydi, görmediniz mi? C.M : yok görmedik, karanlıktı. Kadın bayılmış, ölmüş gibiydi. Çocuk hala arabadaydı. Sonra kadını tekrar arabaya bindirdik.

-C.M. : B. bayana zina yaptı. Mahkeme Başkanı: ne yaptı, tecavüz mü etti? C.M. : evet, kadın birden hareket etmeye başladı. B. Kadına yine vurdu bayılttı. O sırada tecavüz etmeye devam etti.

-C.anlatmaya devam ediyor. B. kadını omzuna aldı, ben de çocuğu aldım. Sokağa çıktık. B'nin daha önceden sokakta olan arabasının içine soktu. B. kadını küçük bir battaniyeye sardı. Bebeği de sarmadan annesinin yanına koyduk. Arabaya bindik.

-Mahkeme Başkanı: çocuk nerdeydi o arada. Çocuk ağlıyordu. B. Çocuğun boynuna bezle düğüm attı. Çocuğun sesi kesildi, birden gitti çocuk. Çocuk hareketsiz kaldı. 

-B. bayanın ensesine vurdu. Bayan çırpınmaya başladı. Hala kendindeydi, tekrar vurdu. Bana da vur dedi. Ben de ensesine yumruğumla vurdum. Bayan iiycene haraketsiz kaldı. B. bayanı omzuna aldı.

-C.B. suçu nasıl işlediklerini anlatıyor. -Akşam servisden indik, eve gittik. B. K. merdivenden çıktı, evin camını açtı. Beni de içeriye aldı. B. bayanın şeyine gitti. Beni de aldı. (yatak odasına) Bayan yerde uyuyordu. B. Bayanın üstüne atladı. Ağzına elini koydu

-C. B.'ye suçu okunuyor. Mahkame Başkanı: -İfade verecek misin? B.K. :Bilmiyorum siz nasıl uygun görürseniz 


 
-Mahkeme başkanı B. K.'ya "Sabıkan varmış, yargılanmışsın daha önce?" -B.K. "Daha önce bir kadın bana iftira atmıştı." Salondan sesler yükseliyor.

 
-Sanıkların kimlik tespiti yapılıyor. C.B. İşsiz, ilköğretim terk, B. K. ilköğretim terk, bir çocuğu var. İkisininde sabıkası yok.

 
-Sanıklar salona getirildi, sesler yükseliyor. 

Editör: TE Bilişim