Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Sakarya ilimizde nasibini aldı.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Sakarya Merkez Elmalı Gölet’inin gövde dolgusunun tamamlanarak su tutulmaya başlandığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ’Sakarya Merkez Elmalı Gölet’inde depolanacak su ile 3 bin 130 dekar tarım arazisinin sulanacağını açıkladı.

Aydın, ’Elmalı Gölet’inin temelden yüksekliği 29 metre olup 1,18 milyon m3 su biriktirme hacmine sahiptir. Sakarya Merkez Elmalı Gölet’inin sulamasının da tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte ürün çeşit ve kalitesinde artış sağlanacak olup 2019 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 5.617.000 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.

Editör: TE Bilişim